Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Uniós támogatások KKV.-nakTizenegy cég kötött szerződést

2018. szeptember 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A hat megyét magában foglaló központi régióban 124 kis- és középvállalkozás (kkv.) mintegy 650 millió lej értékben kötött szerződést a fejlesztési ügynökséggel versenyképességének növelése érdekében. Ebből 11 Háromszéken bejegyzett vállalkozás. A beruházások mintegy fele vissza nem térítendő uniós támogatás.

  • Az Ariadne Impex is sikeresen pályázott
    Az Ariadne Impex is sikeresen pályázott

A gyulafehérvári székhelyű ügynökség közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklusra vonatkozó Regionális Operatív Program 2.2-es jelzésű, a kis- és középvállalkozások versenyképességét növelő intézkedéscsomagban szeptember 6-áig összesen 124 Fehér, Kovászna, Brassó, Hargita, Maros és Szeben megyei céggel kötött szerződést 655 544 913 lej értékben. Ebből a vissza nem térítendő támogatás értéke 363 338 248 lej. Az intézkedési tengelyben 225 pályázat érkezett tavaly február és augusztus között, az igényelt vissza nem térítendő támogatás pedig elérte a 647,3 millió lejt, vagyis mind az igénylők, mind az igényelt összeg mintegy duplája volt a végül megítéltnek.

A közleményben megjegyzik, hogy a megkötött szerződések mellett további 16 pályázat még az elbírálás különböző szakaszaiban található.

A kiírás keretében egy-egy beruházásra 200 ezer és egymillió euró közötti összeget lehetett megpályázni termelői és szolgáltatási kapacitások bővítésére, ingó és ingatlan aktívumok beszerzésére, beleértve az online kereskedelemhez szükséges felszereléseket, és a pályázóknak mintegy negyvenszázalékos önrészt kellett biztosítaniuk.

Az ügynökség megyei regionális irodájától kapott adatok szerint a 124 vállalkozásból tizenegy háromszéki bejegyzésű cég, amelyek összesen valamivel több mint 54,3 millió lej beruházást valósíthatnak meg, a támogatás csaknem 31,5 millió lej.

Vagyis mind a cégek számát, mind a beruházások összértékét, mind a támogatásokat tekintve Háromszéken ezen a jogcímen megvalósítható beruházások a központi régióban megítéltnek mintegy nyolc százalékát teszik ki.

Az ügynökség honlapján elérhető információk szerint a bútorkészítéssel és -forgalmazással foglalkozó Promobil Kft., az IT-ban érdekelt Gnome Design Kft., a rugókat és lengéscsillapítókat gyártó és forgalmazó Sebert Tehnologie Kft., a sajtolásra és lyukasztásra használt lézertechnológiát alkalmazó Laser DT Kft., az egészségügyi szolgáltatásokat végző Imunoeye Kft., a nyomdaiparban érdekelt Print & Design Office Kft., a fakitermelésben dolgozó Monteclas Kft., a flexonyomóformákat készítő és forgalmazó Carpatgraf Rt., a saját fejlesztésű kazánokat is gyártó Ariadne Impex Kft., a logikai játékokat gyártó és forgalmazó IQ Games Kft., valamint az építkezéshez szükséges műanyag nyílászárókat gyártó Ager Kft. fejlesztései valósulnak meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2018-09-12: Riport - Hecser László:

Élet a teherautók kormányánál

A kamionosokat akár napjaink láthatatlan hőseinek is nevezhetjük. Munkabírásuknak köszönhetjük, hogy mindennap megvehetjük a sarki boltban a kenyeret és tejet, a bevásárlóközpontokban sporteszközöket és gyermekeinknek a játékokat, ingek és cipők között válogathatunk, patikáinkban megtaláljuk az egészségünk megtartásához szükséges gyógyszereket, a benzinkutaknál tankolhatunk, a lakásunk karbantartásához szükséges anyagokért nem magunknak kell száz kilométereket megtennünk – és a felsorolást még bőven folytathatnánk. A folyamatosan úton levésért az átlagosnál nagyobb fizetés is jár, de a legtöbben nem feltétlenül azért vállalják a nehéz és sokszor mostoha körülmények között végzett feladatot: egyszerűen szeretik munkájukat.
2018-09-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Az adat az új nyersarany (Digitális Székelyföld konferencia )

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív ötletekkel, a digitális tér aktuális trendjeivel és megújult névvel tér vissza, ezúttal Székelyudvarhelyre október 18–19. között – ígéri az IT Plus Klaszter. A 6. Digitális Székelyföld Konferencia a régió aktív vállalkozóinak, oktatóinak, önkormányzatainak és szakembereinek találkozópontja, amelynek célja Székelyföld fejlesztése és korszerűsítése a technológia új lehetőségei által.