Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Digitális Székelyföld konferencia Az adat az új nyersarany

2018. szeptember 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív ötletekkel, a digitális tér aktuális trendjeivel és megújult névvel tér vissza, ezúttal Székelyudvarhelyre október 18–19. között – ígéri az IT Plus Klaszter. A 6. Digitális Székelyföld Konferencia a régió aktív vállalkozóinak, oktatóinak, önkormányzatainak és szakembereinek találkozópontja, amelynek célja Székelyföld fejlesztése és korszerűsítése a technológia új lehetőségei által.

„A konferencia bejárja Székelyföldet. Tavaly Sepsiszentgyörgyön a Startup Weeket támogatta, idén a székelyudvarhelyi fellendülő IT-mozgalmat erősíti a rendezvényünk. Arra törekszünk, hogy felfedezzük, megismertessük és fejlesszük a technológia adta lehetőségek által azokat az értékeket, amelyek leginkább jellemzik Székelyföldet, és ezáltal bekerüljünk a globális digitális tér vérkeringésébe. Ma az adat az új nyersarany. Soha nem látott ritmusban halmozódik az adatok gyűjtése és feldolgozása Székelyföldön is, de képesek vagyunk-e ezeket az adatokat megfelelően gyűjteni és kezelni? A kérdés aktuális – a válaszokat együtt keressük a 6. Digitális Székelyföld Konferencián, amelynek alaptematikája a kibervédelem” – fogalmazott Bihari Béla, az IT Plus Klaszter elnöke.

A konferencia kiemelt témái: a d!security – a vállalkozások és vállalkozók digitális biztonsága, a d!SME’s – vállalkozások digitalizációja és digitális vállalkozások jövőképe, a research & development – alkalmazott IT-kutatás-fejlesztés területen, a digipolgik & smartcityk – székelyföldi „digipolgik” törekvései és okosodó városaink, valamint a d!education – az oktatás digitalizációja, az informatikaoktatás jövőképe és minden, ami digitalizáció.

Erdély legnagyobb digitális fórumán több mint 40 külföldi és hazai előadó mutat be olyan korszerű gyakorlati példákat és innovatív ötleteket, amelyek Székelyföldet társadalmilag és gazdaságilag is fejleszteni tudják – áll a szervezet közleményében. A konferencián többek között részt vesz Daradics Kinga, a Mol Group felső vezetője, Somodi Alpár Lehel, a Sony Central and Southeast Europe Ltd. senior menedzsere és Magyari Zoltán, aki nyolc éven át volt az Oracle, a világ egyik legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cégének eladási igazgatója.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-12: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Tizenegy cég kötött szerződést (Uniós támogatások KKV.-nak)

A hat megyét magában foglaló központi régióban 124 kis- és középvállalkozás (kkv.) mintegy 650 millió lej értékben kötött szerződést a fejlesztési ügynökséggel versenyképességének növelése érdekében. Ebből 11 Háromszéken bejegyzett vállalkozás. A beruházások mintegy fele vissza nem térítendő uniós támogatás.
2018-09-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Üzleti kapcsolatokat is építenek

A Junior Business Club egyesület szep­tember 14-én Sepsiszentgyörgyön a Fidelitas Hotel konferenciatermében kapcsolatépítő céllal megszervezi a Wine & Networking borkóstolót.