Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sportnapok, 2018Új időpontban és új helyszínen

2018. szeptember 13., csütörtök, Sport

Rendhagyónak ígérkezik a 2018-as Sportnapok, hiszen a rendezvénysorozat tizenkettedik kiírását új időpontban és új helyszínen szervezik meg. A sepsiszentgyörgyi összsporti megmozdulásra ez idáig az év első felében és a Szabó Kati Sportcsarnokban, illetve annak környékén került sor, most viszont szeptember 21–23. között mozog együtt a megyeszékhely, a helyszín pedig a Sepsi Aréna lesz. Az újdonságok itt nem érnek véget, hiszen a téli sportok is bekapcsolódnak a Sportnapokba, amelyen többek között a bemutatkozik a korfball is.

  • Az elmúlt tizenegy évben a Szabó Kati Sportcsarnok és környéke adott otthont a Sportnapoknak. Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
    Az elmúlt tizenegy évben a Szabó Kati Sportcsarnok és környéke adott otthont a Sportnapoknak. Fotó: Gyurkó-Henning Balázs

A bő másfél hét múlva esedékes háromnapos rendezvényt megelőző szerdai sajtótájékoztatón a szervezők részéről Nemes Áron elmondta: a Sepsi Arénában már gőzerővel folyik a munka, így az idei rendezvénytől összekapcsolják az új helyszínt a hagyományos eseménnyel, s megpróbálják a létesítményt és annak környékét megtölteni a Sportnapok történéseivel. – Ez egy új kezdet számukra – tette hozzá Nemes.

A 2018-as Sportnapok programjának összeállításához 58 háromszéki – ebből 47 szentgyörgyi – sportegyesület, klub járult hozzá, a rendezvény a három nap alatt 55 sportágban mintegy 100 sporteseményt foglal magában. Lesz kosárlabda, kézilabda, foci, jégkorong, műkorcsolya és curling, de a tenisz, a pingpong és más egyéni sportok szerelmesei is megtalálják maguknak a kedvenc elfoglaltságot. Új sportágként bemutatkozik a korfball, a teqball tavalyi premierje után Sepsiszentgyörgyöt is elérte a sportág körüli őrület, és a szervezők jóvoltából idén bajnokság is lesz. „Mivel új helyszínen zajlik majd a Sportnapok, gondoskodni fogunk mind a sportolók, mind a nézők szállításáról, így a rendezvény három napja alatt külön buszjárat lesz a Sepsi Aréna felé” – jelentette ki Nemes Áron.

A sportolás mellett a szórakozásra is hangsúlyt fektetnek, különböző programokkal és koncerttel is kedveskednek a szervezők (Manó és barátai, Rétyi Fúvó Shock Orchestra, Árkosi fúvószenekar), de lesz családi nap, old timer (autó és motorkerékpár) kiállítás, közönségtalálkozó (Sepsi OSK/labdarúgás, Csíkszeredai Sportklub, Sapientia U23/jégkorong), továbbá sportági választó, amelyen 7–8 sepsiszentgyörgyi sportegyesület mutatja majd be tevékenységét. „Javában zajlik még a szervezés, s további önkéntesek jelentkezését várjuk, akik a Facebook-oldalunkon ajánlhatják fel a segítségüket” – folytatta Nemes, hozzátéve: a 2018-as Sportnapok hivatalos megnyitójára szeptember 21-én kerül sor Sepsiszentgyörgy központjában. A 17 órára időzített esemény egy jelképes futóverseny, amit Kicsid Gábor (egykori kézilabdázó, aki egy ezüst- és egy bronzérmet nyert az ötkarikás játékokon) háromszéki olimpikon tiszteletére tartanak.

A visszaszámlálás elindult, így mozgásra fel, és találkozunk a sportpályákon. A Sportnapok programjával a Hétfői Sportban jelentkezünk.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2018-09-13: Magazin - :

Nem javult a levegő minősége

Az emberi egészség légszennyezéssel szembeni védelmére irányuló uniós intézkedések nem elégségesek, nem hozták meg a várt hatást – állapította meg az Európai Számvevőszék.
2018-09-13: Sport - :

Rohan Dennis nyerte az időfutamot (Kerékpározás, Vuelta a Espana )

Rohan Dennis nyerte a spanyol országúti kerékpáros körverseny, a Vuelta a Espana 16. szakaszát, amelyen az éllovas Simon Yates hét másodperccel növelte előnyét az összetettben második Alejandro Valverde előtt.