Teremlabdarúgás, II. ligaGólzáporos mérkőzésen jó bajnoki rajt

2018. szeptember 19., szerda, Sport

Háromszék egyetlen felnőtt futsalcsapata, a Kézdivásárhelyi SE számára jobb lábbal rajtolt a 2018–2019-es másodosztályos pontvadászat, miután vasárnap este 12–10-re győzött a Segesvári Pro-Tineret vendégeként.

Mindössze nyolc labdarúgóval – hat mezőnyjátékossal és két kapussal – utazott el az idény első meccsére a céhes városbeli együttes, s Gazda József edző a Farkas, Kanyó, Tompa, Păun, Vlădulescu ötössel kezdte a mérkőzést. Mellettük még pályára lépett Bunduc, Veress és Ghinea is. A párharc a hazaiak szempontjából indult jól, akik gyorsan előnyhöz jutottak, ám a felső-háromszékiek öt góllal válaszoltak. A folytatásban egy picit elült az összecsapás, ám még így is újabb négy gól született, és 7–3-as kézdivásárhelyi vezetésnél vonultak szünetre a csapatok.

A fordulást követően a szombaton a labdarúgó III. ligában bajnokit játszó KSE játékosai kissé elfáradtak, és annak ellenére, hogy Tompáék többször is eredményesek voltak, néhányszor hibáztak, és a hazai csapat felzárkózott 11–10-re. A véghajrában a segesváriak roham alá helyezték a háromszéki kaput, de Bunduc remek védéseinek és egy ellentámadásból szerzett gólnak köszönhetően a KSE 12–10-re megnyerte a találkozót.

„Gratulálok a fiúknak, hiszen megdolgoztak a győzelemért. Mivel nem tudtunk legalább két sorral felállni, így a fáradtság érződött a játékunkon, a második félidőben hullámzó teljesítményt nyújtottunk, de a végén sikerült nyernünk” – értékelt a találkozó után Gazda József edző.

Az 1. forduló eredményei: Segesvári Pro-Tineret–Kézdivásárhelyi SE 10–12 (3–7/a KSE gólszerzői: Ghinea, Vlădulescu, Kanyó 2, Păun 2, Veress 2, Tompa 4.), Fortius 2014 Buzău–Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó 6–3 (3–3), Ceahlăul Piatra Neamț–Marosvásárhelyi VSK 6–8 (3–4), a Galaci United II. szabadnapos volt. A Remetei Kereszthegy–Pro Academy Fălticeni találkozót elnapolták.

A Kézdivásárhelyi SE a bajnokság második körében pihen, majd legközelebb október első hétvégéjén lép pályára, amikor is a Marosvásárhelyi VSK együttesét fogadja. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 46
szavazógép
2018-09-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a hőn szeretett férj, édesapa, nevelőapa, nagytata, testvér, rokon, koma és szomszéd,
id. SZÁNTÓ JAKAB
életének 74. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Temetése szeptember 20-án, csütörtökön 13 órakor lesz a mikóújfalusi köztemetőben.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4307885
2018-09-19: Magazin - :

Mi legyen a marosvécsi kastélyban? (Összművészeti ötletelés)

A marosvécsi Kemény-kastély hosszú távú, fenntartható hasznosíthatóságáról dolgoztak ki kreatív megoldásokat a Kastély Erdélyben program keretében harmadjára megszervezett Kastély Formula tábor résztvevői szeptember 10. és 16. között. Az interdiszciplináris műhelytáborba különféle szakterületekről érkező fiatal szakértők négy csapatban dolgoztak, mindegyik csapat munkáját egy facilitátor segítette. A tábor célja az volt, hogy a különböző területeken mozgó fiatalok közös gondolkodással, több nézőpontból történő megközelítéssel keressék a lehetséges megoldásokat, ugyanakkor saját készségeiket, tudásukat is fejlesszék, és megtanulják ötleteiket hatékony megoldássá formálni.