Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Helyére került a Jégkorongozó

2018. szeptember 20., csütörtök, Közélet

Tegnap a kézdivásárhelyi városháza munkatársai Vetró András szobrász jelenlétében az e célra tervezett talapzatra helyezték a műjégpálya előtti téren a felújított Jégkorongozó-szobrot, Vetró András alkotását.

  • Vetró Adrás és felújított szobra. A szerző felvétele
    Vetró Adrás és felújított szobra. A szerző felvétele

A szobor a nyolcvanas években készült, és a Molnár Józsiás parkban, az akkori jégpálya közelében állt, míg a kilencvenes évek elején öntési és egyéb hibák miatt szétesett, és a városháza városgazdálkodási szolgálatának Ady Endre utcai raktárába került. Miután felavatták a műjégpályát, a polgármesteri hivatal munkatársai hívták fel a szobrász figyelmét, hogy a raktárukban levő szoborral valamit lehetne kezdeni. Vetró András a városnak ajándékozva újracsiszolta és lekente a szobrot, a városháza munkatársai pedig visszahegesztették a letört kezét, így került tegnap az ifj. Gáll Zoltán műépítész által tervezett térre, illetve talapzatra.

Vetró András szobrász tegnap azt is elárulta, hogy október 4-én Kolozsváron életmű-kiállítása nyílik.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1898
szavazógép
2018-09-20: Közélet - Ferencz Csaba:

Három nap a digitális világnak

Még ma is kedvezményesen lehet regisztrálni Erdély legnagyobb digitális fórumára, a Székelyudvarhelyen október 17–19. között zajló Digitális Székelyföld Konferenciára, ahol közel 60 előadó mutatja be a technológia legújabb lehetőségeit és innovatív megoldásait – áll a szervezők közleményében.
2018-09-21: Nyílttér - :

Az eredeti házasság védelmében (Alkotmány vagy polgári törvénykönyv?)

„Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket.” (Ter 1,27)