Töltőállomás Alsó-Erdővidéknek

2008. augusztus 7., csütörtök, Faluvilág

Töltőállomás Bölön déli bejáratánál

Hónapokon át eredménytelenül küzdött Horváth Miklós, Hidvég volt RMDSZ-es polgármestere, hogy megmentsék-visszakapják a település Barcaföldvár felőli bejáratánál a benzin- és üzemanyagtöltő állomást.

Ami neki nem sikerült, elérte azt Sikó Imre bölöni polgármester, aki már 2005-től azzal érvelt a Rompetrol vezetőségének, hogy Bölön a megyeszékhely és Barót között félúton fekszik, ott mindenképpen a legmegfelelőbb helyen lenne egy benzinkút. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, ugyanis olyan nehézségek merültek fel, mint a térség rendezési tervének megszerzése, építkezési engedélyt kellett váltani. Végül is felépítették a töltőállomást (képünk), avatójára ma kerül sor.

Bölön más újsággal is szolgált. Augusztus első napjaiban a község jövőjét és a helybeli hagyományos sportmozgalmat szolgáló újabb pályázatot tettek le a fővárosban. ,,Egy bekerített modern labdarúgópálya építéséről van szó, melyet gyeplabdázásra is lehet majd használni, összértéke 707 750 lej. Az épületben fürdőszobák és irodák is lesznek a bírók számára" — tudtuk meg a pályázat elkészítőjétől, Barta-Pál Csabától. A bölöni sportéletről ezúttal csak annyit: a sepsiszentgyörgyi Albert család adományozta telekre nemrég öltözőt építettek, a területet bekerítették, fásították, és az egyik lelkes támogató nem más, mint a helybeli rendőrőrs parancsnoka, Kisgyörgy Tamás.

A nyár, a vakáció nem jelentett szünetet a helybeli ifjúsági életben. A Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet nemrég tért haza a Nyárád mentén megrendezett hagyományos unitárius színjátszó-találkozóról, ahol az Uzonka legendája című produkciójuk különdíjban részesült. A Szotyori-féle történetet Bálint Erzsébet tanítónő és Barta-Pál Anna óvónő tanította be.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1786
szavazógép
2008-08-07: Világfigyelő - Váry O. Péter:

Röviden

Válasz a rakétavédelmi rendszerre
Oroszország fontolóra veheti hadászati bombázók Fehéroroszországba telepítését, illetve harcászati rakéták ottani állomásoztatását, válaszul az Európába telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszerre — közölte Oroszország minszki nagykövete. ,,Mihelyt Lengyelország aláírja a megállapodást az amerikai féllel a rakétavédelmi rendszer egyes részeinek telepítéséről, tárgyalhatunk a Fehéroroszországgal folytatott katonai és műszaki együttműködésünk néhány újabb módozatáról" — jelentette ki sajtótájékoztatóján Alekszander Szurikov nagykövet. ,,Elképzelhető, hogy történnek bizonyos lépések anélkül, hogy Fehéroroszország elvesztené atomfegyvermentes státusát" — tette hozzá.
2008-08-07: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Ligetnél sokkal több (Szabadidőpark Uzonban)

Tud már arról az olvasó, hogy Uzon önkormányzata két éve azon munkálkodik, a település északkeleti részén, a Feketeügy hatalmas kanyarulatában, melyet holtág ölel körül, szabadidőparkot létesítsen, a nagyközség és a hozzá tartozó favak számára szép, kellemes és kulturált majálisozóhelyet.