Elmarad a gyertyás tüntetés

2018. október 10., szerda, Közélet

Elmarad a csíkszeredai börtön elé péntekre tervezett gyertyás tüntetés, amit az Igazságot a politikai foglyoknak Facebook-közösség szervezett volna – tudtuk meg szerdán Szőcs Csongortól.

  • A csíkszeredai börtön főépülete. A szerző felvétele
    A csíkszeredai börtön főépülete. A szerző felvétele

Az okokat nem részletezte, de értesülésünk szerint a tüntetést nem engedélyezték, mivel a börtön főépületével szemben éppen egy töltőállomás található. Azért akartak pénteken tüntetni, mivel éppen századik napja lesz annak, hogy bebörtönözték a terrorizmussal vádolt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) székelyföldi aktivistáit, azonban még mindig nincs bírósági indoklás arról, hogy miért ítélték el őket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 46
szavazógép
2018-10-10: Sport - Miska Brigitta:

Fülöp sérülése súlyos, fél évig nem játszhat (Labdarúgás)

A Sepsi OSK meghatározó játékosa, Fülöp István vasárnap a Medgyesi Gázmetán elleni bajnoki mérkőzésen sérülést szenvedett, a vizsgálatok pedig kimutatták, a 28 éves középpályás keresztszalag-szakadást szenvedett, vagyis hat hónapig kényszerpihenőn lesz.
2018-10-10: Közélet - :

Félezer háziállatot öltek a medvék (Háromszék)

A megyei környezetvédelmi ügynökség összesítése szerint több mint 500 háziállatot pusztítottak el, és több tíz hektáron tették tönkre a termést év eleje óta a medvék Háromszéken.