Forgalomváltozás SepsiszentgyörgyönEgyirányúsítás a Sugás áruház mögött

2018. október 10., szerda, Közélet

Újraszabja Sepsiszentgyörgy egyik legforgalmasabb, már szinte állandóan eldugult részének forgalmi rendjét az önkormányzat. A Sugás áruház mögötti kis utcákról van szó, ahol az egyre nehézkesebb autós közlekedés lazítására két változatot is kidolgoztak, és ezekről az ott lakók véleményét is kikérték. A 27 tömbházból 13 vélemény futott be a megadott határidőig, ezeket megvitatták és kisebb módosításokkal benyújtják a közlekedési rendőrségnek is, jóváhagyásra. Egyelőre az első változat tűnik győztesnek, amely csak részleges egyirányúsítással jár.

Az elképzelés lényege, hogy a Tavaszi Sándor utca a Jysk áruháztól a Sugás áruházig egyirányú lesz, és vele együtt a Balázs Márton utca is, amelybe tehát az új forgalmi rend életbe léptetésétől kezdve már nem lehet behajtani a Gödri Ferenc utcából. A Tavaszi Sándor utcába ezentúl csak a Bánki Donát utca felől lehet bekanyarodni, a Sugás áruház mögötti kis utcából már nem, a Bem József utcából oda behajtó gépkocsik csak a Gróf Mikó Imre utcába mehetnek ki.

Kétirányú marad a Bánki Donát és a Jysk áruház bejárata közötti rövid utcarész – ahova a Jysk mögötti játszótér megkerülésével is vissza lehet jutni –, az új parkolónak a tömbházak felőli kijárata, a Jysk áruház hátsó ajtaja mögötti rész, és természetesen ki lehet jönni a Mikó utcai tömbház zsákudvarában levő parkolóból is.

A városháza javaslatán a rendőrség még módosíthat, de ha rábólint a benyújtott tervre, akkor rövidesen kihelyezik az új rendet jelző táblákat – legyünk tehát figyelmesek, és a következő időszakban ne megszokásból vezessünk ezekben a zsúfolt kis utcákban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1471
szavazógép
2018-10-10: Belföld - :

Elfogadta a kormány az új nyugdíjtörvényt

Az új nyugdíjtörvényt 2019-től fokozatosan léptetik érvénybe és 2021-től lép hatályba teljes egészében – közölte a kormány szerdai ülésen Viorica Dăncilă miniszterelnök. Rámutatott, az új jogszabály révén a nyugdíjasok jövedelmének növelését és a méltánytalanságok kiküszöbölését kívánják elérni. A kormányülést követően a munkaügyi miniszter kijelentette: egyetlen jelenlegi nyugdíj összege sem csökken és a nyugdíjkorhatár sem változik.
2018-10-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Könyvbemutató
IOCHOM ISTVÁN–KISS ERIKA Hadiárvasors című kötetének díszbemutatója és a fotókiállítás megnyitója ma 18 órától kezdődik Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Fővédnök: Tóth László főkonzul. Házigazda: Ferencz Attila, a kézdiszéki EMNT elnöke. Közreműködnek: Héjja Ágnes és Miklós Katalin, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai; Kiss László, a kézdivásárhelyi Városi Színház művésze.