Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ifjúsági olimpiaKésely és Pusztai is aranyérmes

2018. október 11., csütörtök, Sport

Az úszó Késely Ajna és a vívó Pusztai Liza is aranyérmet szerzett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia harmadik napján, míg Milák Kristóf ezüstérmesként csapott célba 100 pillangón, Vég Zsombor pedig a cselgáncsozók 100 kilogrammos súlycsoportjában bronzérmes lett.

  • Fotó: Getty Images
    Fotó: Getty Images

Késely Ajna 800 méter gyorson győzött: a 17 éves magyar versenyező 8:27.60 perces idővel csapott célba, közel öt másodpercet vert korosztályos riválisára, az argentin Delfina Pignatiellóra, akitől tavaly a junior-világbajnokságon még kikapott ebben a számban.

A kardozó Pusztai Liza menetelésével hétre emelte a magyar győzelmek számát a harmadik ifjúsági játékokon. A 17 éves vívó a fináléban magabiztos, 15:9 arányú győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett.

 

Fotó: FIE

 

Milák Kristóf ezúttal másodikként csapott célba 100 méter pillangón 51.50 másodperces idei legjobb idejével, azonban a 16 esztendős orosz Andrej Minakov 51.12 másodperces hatalmas egyéni csúccsal megelőzte őt.

A 100 kilogrammos súlycsoportban induló Vég Zsombor a négy közé jutásért Alin Bagrinnal mérkőzött meg. Rögtön eldobta a moldovai cselgáncsozót, 1:30 perc alatt leszorította, és a folytatásban a harmadik helyért léphetett tatamira. A magyar sportoló a szlovén Rok Pogorevc elleni bronzmérkőzésen aktívabb volt, 1:45 perc alatt leszorította, így győzni tudott. Ezzel a magyar küldöttség már nyolc éremnél – hat aranynál, egy ezüstnél és egy bronznál – jár.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2018-10-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Könyvbemutató
IOCHOM ISTVÁN–KISS ERIKA Hadiárvasors című kötetének díszbemutatója és a fotókiállítás megnyitója ma 18 órától kezdődik Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Fővédnök: Tóth László főkonzul. Házigazda: Ferencz Attila, a kézdiszéki EMNT elnöke. Közreműködnek: Héjja Ágnes és Miklós Katalin, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai; Kiss László, a kézdivásárhelyi Városi Színház művésze.
2018-10-11: Sport - :

Spanyol szakember irányítja a veszprémi csapatot (Kézilabda)

David Davis lett a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője. A 41 éves spanyol tréner egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá – jelentette be a klub kedden. A másodedző Carlos Pérez, míg a sportigazgató Gulyás István lesz.