Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fejlemény Horváth Anna ügyében

2018. október 11., csütörtök, Belföld

A legfelsőbb bíróság kezdeményezte Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester 2016 februárjában elrendelt nemzetbiztonsági okokból végzett megfigyelése titkosításának feloldását abban a perben, melyet befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával indított ellene a korrupcióellenes ügyészség.

  • Fotó: kolozsvariradio.ro
    Fotó: kolozsvariradio.ro

Továbbá elfogadta, hogy szakértővel vizsgáltassák meg annak a lehallgatott beszélgetésnek a hangfelvételét, melyre a vád épül, valamint azt is, hogy készüljön új román fordítás a beszélgetésről. A legfelsőbb bíróság a védelem egy tanújának és Horváth Annának az újbóli meghallgatását is jóváhagyta. Elutasították viszont a bírák a vád alapját képező hangfelvétel újbóli nyilvános meghallgatását, a vádhatóság által használt fordítás készítőjének és további tanúknak a meghallgatását, valamint annak a megvizsgálását, hogy a Román Hírszerző Szolgálat beavatkozott-e az eljárásba a vádemelés után. A legfelsőbb bíróság a védelem olyan kéréseit hagyta jóvá, amelyeket az alapfokon eljáró Kolozsvári Táblabíróság elutasított.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2018-10-11: Belföld - :

Dragnea: nem egy párt kudarca a referendum

Nem tartja a Szociáldemokrata Párt vagy személyes kudarcának Liviu Dragnea pártelnök, hogy az alacsony részvétel miatt érvénytelenül végződött a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról rendezett népszavazás.
2018-10-11: Belföld - :

Új állások a tanügyben

Nem lesznek elbocsátások a tanügyben – közölte tegnap Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki megjegyezte, a kormány olyan rendeletet készül elfogadni, amellyel növelik a közoktatásban dolgozók számát. Hangsúlyozta, a tanfelügyelőségek részéről érkezett igénylések alapján összesen 1336 új állást hirdetnek meg 11 megyében és a fővárosban.