Fejlemény Horváth Anna ügyében

2018. október 11., csütörtök, Belföld

A legfelsőbb bíróság kezdeményezte Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester 2016 februárjában elrendelt nemzetbiztonsági okokból végzett megfigyelése titkosításának feloldását abban a perben, melyet befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával indított ellene a korrupcióellenes ügyészség.

Továbbá elfogadta, hogy szakértővel vizsgáltassák meg annak a lehallgatott beszélgetésnek a hangfelvételét, melyre a vád épül, valamint azt is, hogy készüljön új román fordítás a beszélgetésről. A legfelsőbb bíróság a védelem egy tanújának és Horváth Annának az újbóli meghallgatását is jóváhagyta. Elutasították viszont a bírák a vád alapját képező hangfelvétel újbóli nyilvános meghallgatását, a vádhatóság által használt fordítás készítőjének és további tanúknak a meghallgatását, valamint annak a megvizsgálását, hogy a Román Hírszerző Szolgálat beavatkozott-e az eljárásba a vádemelés után. A legfelsőbb bíróság a védelem olyan kéréseit hagyta jóvá, amelyeket az alapfokon eljáró Kolozsvári Táblabíróság elutasított.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1469
szavazógép
2018-10-11: Belföld - :

Dragnea: nem egy párt kudarca a referendum

Nem tartja a Szociáldemokrata Párt vagy személyes kudarcának Liviu Dragnea pártelnök, hogy az alacsony részvétel miatt érvénytelenül végződött a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról rendezett népszavazás.
2018-10-11: Belföld - :

Új állások a tanügyben

Nem lesznek elbocsátások a tanügyben – közölte tegnap Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki megjegyezte, a kormány olyan rendeletet készül elfogadni, amellyel növelik a közoktatásban dolgozók számát. Hangsúlyozta, a tanfelügyelőségek részéről érkezett igénylések alapján összesen 1336 új állást hirdetnek meg 11 megyében és a fővárosban.