Többlettámogatást fizetnek

2018. október 16., kedd, Gazdakör

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség október 11–15-e között 136,62 millió lej értékben folyósított többlettámogatást egyes kifizetési sémák esetében – számolt be az agroinfo.ro.

A Romániának kiutalt krízisalapból 13 388, mezőgazdasági életjáradékra jogosult személynek 17,016 millió lejt osztottak le – azok részesültek többlettámogatásban, akik az életjáradékot banki számlán kapják. Az Országos Méhészeti Program keretében 3,33 millió lejt osztottak le 5282 méhésznek. Szőlőültetvények restrukturálására, átalakítására 4,4 millió lejt kapott 27 szőlősgazda. A szőlészetet-borászatot támogató program keretében két jogosultnak 6,12 millió lejt utaltak. Ugyanezen program keretében a borok ismertetésére, népszerűsítésére 117 181 eurót kap a Romániai Borokat Népszerűsítő Egyesület.

Petre Daea agrárminiszter az elmúlt hétvégén a Mehedinți megyei Salcia településen egy öntözőberendezés átadásakor a támogatások előlegének kifizetéséről is nyilatkozott. Eszerint a  napokban 450 ezer gazda kapja meg az előlegeket (a 866 ezer igénylőből – szerk. megj.). Azokról a támogatásigénylőkről van szó, akiknél a kifizetési ügynökség hagyományos helyszíni ellenőrzést végzett. A teljesítmény a megyei APIA-hivatalok munkájának köszönhető, október elsejére minden ellenőrzést befejeztek, így folyósítható lesz az előleg – nyilatkozta a miniszter. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1547
szavazógép
2018-10-16: Gazdakör - Incze Péter:

Ünnepre készül a vidékfejlesztési ügynökség (Vidékfejlesztés)

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk a hírt, hogy az Országos Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség  rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 18. évfordulóját. A SAPARD előcsatlakozási pénzeket kifizető ügynökség és a 2007. január 1-jei uniós csatlakozás első hétéves költségvetési időszakának vidékfejlesztési pénzeit kifizető ügynökség jogutódja nyolc fejlesztési központtal rendelkezik, minden megyében külön vidékfejlesztési hivatallal.  A régiós szintű rendezvények célja, hogy összesítsék a vidékfejlesztési pályázatok eddigi tapasztalatait, a vidéki élet fenntarthatóságáról és fejlesztéséről tárgyaljanak, valamint hogy a szerzett tapasztalatok alapján közös javaslatokat dolgozzanak ki az új, 2021 és 2028 közötti hétéves költségvetési és egyben vidékfejlesztési időszakra.
2018-10-16: Világfigyelő - :

Klimkin szerint: „Nagyon egyszerű” a kiút a magyar–ukrán konfliktusból

Tagadja az ukrán külügyminiszter, hogy Kijev állna a kárpátaljai magyarokat listázó internetes oldal mögött. Pavlo Klimkin az M1-nek adott interjúban hangsúlyozta: kormánya nem támogatja a szélsőséges honlapot, illetve közölte, hogy az ukrán parlament elnökéhez fordul a törvényhozás honlapján megjelent petíció miatt, amely a kettős állampolgárságú magyarok deportálása érdekében indított aláírásgyűjtést. Pavlo Klimkin szerint oldani kellene a feszültséget Ukrajna és Magyarország között.