Székely Mikó KollégiumEltávolíttatták a magyar feliratot

2018. október 20., szombat, Közélet

Táblabírósági végzés kényszere alatt Sepsiszentgyörgy önkormányzata eltávolította tegnap a Székely Mikó Kollégium főbejáratát díszítő magyar feliratot.

A polgármester elleni keresetet a feljelentő Dan Tanasă az általa bejegyzett Méltóságért Európában Polgári Egyesület nevében iktatta a Kovászna Megyei Törvényszéken tavaly augusztusban. Ott vesztett, de fellebbezett, és a Brassói Táblabíróság helyt adott keresetének: kötelezte Sepsiszentgyörgy polgármesterét, hogy távolítsa el a REFORMÁTUS SZÉKELY MIKÓ KOLLÉGIUM feliratot a bejárattól.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2018-10-20: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Dohszag árad a tanárikból

Megdöbbentő eredményeket hozott az a felmérés, amelyben a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem négy kutatója az iskolai pedagógusok nézeteit vizsgálta. Azt eddig is tudta, tapasztalhatta mindenki, aki legalább szülőként kapcsolatba került a romániai oktatással, hogy bajok vannak, de ezért rendszerint az ágazat alulfinanszírozását, a gyengén fizetett tanárokat, a rosszul összeállított tananyagot, az elavult tankönyveket, a nemtörődöm politikusokat és a hozzá nem értő minisztereket volt szokás okolni – most pedig kiderült, hogy a gyermekek közvetlen környezetében is bőven van aggódni valónk.
2018-10-20: Közélet - Miska Brigitta:

Újra a városé lehet (Sepsiszentgyörgyi stadion )

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat kormányhatározat-tervezetet kezdeményezett, amelyben kérte, hogy a Municípiumi Sportklub birtokolta stadion visszakerüljön a város tulajdonába. Antal Árpád polgármester szerint, ha a politikai helyzet nem írja felül, már csak hetek kérdése, és a Stadion utcai sportlétesítmény ismét a városé lesz.