Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sepsiszentgyörgyi stadion Újra a városé lehet

2018. október 20., szombat, Közélet

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat kormányhatározat-tervezetet kezdeményezett, amelyben kérte, hogy a Municípiumi Sportklub birtokolta stadion visszakerüljön a város tulajdonába. Antal Árpád polgármester szerint, ha a politikai helyzet nem írja felül, már csak hetek kérdése, és a Stadion utcai sportlétesítmény ismét a városé lesz.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A közelmúltban az Ifjúsági és Sportminisztérium honlapján megjelent jogszabály is ezt a kezdeményezést támogatja, amely szerint a stadion tulajdonjoga a városra szállna. Évekkel ezelőtt is eljutott eddig az ügy, azonban később egy alkotmánybírósági határozattal megsemmisítették az erről rendelkező jogszabályt. Sepsiszentgyörgy önkormányzata az elmúlt években már számos alkalommal kérte, hogy a Szemerja negyedi sportlétesítményt adják vissza a városnak, hiszen nincs rendjén, hogy a helyi csapatok bért fizessenek azért, hogy hazai pályán játsszanak.

A Sepsi OSK labdarúgóklub az elmúlt két évben a stadion korszerűsítésére nagyobb összeget fordított annak érdekében, hogy hazai pályán játszhassanak a piros-fehér mezesek. Először a lelátókat újították fel, majd több ezer széket rögzítettek, hiszen 4500 férőhelyesre kellett növelni a stadion befogadóképességét, továbbá tizenkét konténerből födött részt alakítottak ki. A gyepet is pontra tették, a hazai csapat öltözője és a fürdő teljesen átalakult, a bútorzatot kicserélték, az egykori szaunát is felújították, új szaunakályhát szereltek be, és ez a rész teljesen új falburkolatot is kapott. A vendég együtteseknek konténerből építettek a követelményeknek megfelelő öltözőt, állványokat bocsátottak a tévétársaságok rendelkezésére a közvetítéshez, bekamerázták a területet, az önkormányzat áramfejlesztőt vásárolt, végezetül pedig a világítórendszert is megépítették, így a csapat augusztus óta este is pályára léphet.

 

Fotó: Albert Levente

 

„Az elmúlt tíz évben az állam egy gyufaszálat sem fektetett be a létesítménybe, a beruházás nagy részét a Sepsi OSK labdarúgóklub, kisebb részét pedig az önkormányzat oldotta meg úgy, hogy mindenféle partneri szerződéseket kötöttünk. Mindig abban reménykedtünk, közeledik az a nap, amikor a tulajdonjog az önkormányzaté lehet. Elértük, hogy a sportminisztérium elkészítse a kormányhatározat-tervezetet, átküldték a fejlesztési minisztériumhoz. Ott a jogászok észrevették, aktualizálni kell a beruházás leltári értékét, és csak utána lehet átadni az önkormányzatnak. A sportminisztérium ezeket a módosításokat elvégezte, ha a politikai helyzet nem írja felül, akkor hetek kérdése, és a sportlétesítmény a város kezébe kerülhet” – nyilatkozta Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A határozat-tervezet a Szabó Kati Sportcsarnok és a szálloda átadását nem tartalmazza, ezek az épületek továbbra is a Municípiumi Sportklub tulajdonában maradnak. A városvezető előrevetítette, hogy a labdarúgópálya fűtését és a futópálya kivilágítását is meg kell oldani, és az önkormányzat szeretné felvállalni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2215
szavazógép
2018-10-20: Közélet - Szekeres Attila:

Eltávolíttatták a magyar feliratot (Székely Mikó Kollégium)

Táblabírósági végzés kényszere alatt Sepsiszentgyörgy önkormányzata eltávolította tegnap a Székely Mikó Kollégium főbejáratát díszítő magyar feliratot.
2018-10-20: Közélet - Fekete Réka:

Sepsiszentgyörgyi néptáncosok sikerei

Három meghirdetett díjból kettőt a sepsiszentgyörgyi  Háromszék Táncegyüttes táncosainak egy kisebb csoportja érdemelt ki a Marosvásárhelyen tartott Maros Kamara Táncfesztiválon. A múlt szombati rendezvényen a háromszéki táncosok két folklór-összeállítással és három rövid táncszínházi produkcióval vettek részt.