Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Földrengés Háromszék szomszédságában

2018. október 28., vasárnap, Közélet

Erőteljes földmozgás rázta meg vasárnap hajnalban Háromszéket, a Richter skála szerinti 5,7-es fokozatúra becsült földrengés epicentrumának először Kovászna megyét jelölték meg a szakemberek.

A Román Földtani Intézet vasárnap reggel közölte, 5,8-ra módosították a 3 óra 38 perckor mért földrengés erejét, keletkezésének helye kapcsán pedig még hajnalban jelezték, Vrancea megyében, 150 km-es mélységben történt.

A háromszéki katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Tolvaj Marius vasárnap hajnalban tájékoztatott, a 112-es sürgősségi hívószámon nem jeleztek károkat a megye területéről, csapataik viszont terepszemlére indultak. Bodzafordulón rövid időre megszűnt az áramszolgáltatás, ám a szóvivő szerint az Electrica orvosolta a kiesést. Az Agerpres szerint a Kovásznától 35, Bodzafordulótól 41, Kézdivásárhelytől pedig 49 km-re történt földmozgást Bukarestben is érezték.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-10-27: Belföld - :

Hírsaláta

A PEDAGÓGUSOK IS MENNEK. Húsz év alatt közel hétezer romániai pedagógus kérte, hogy ismerjék el itthon szerzett diplomáját az Európai Unió területén.
2018-10-29: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A reformáció nagyhete
Sepsiszentgyörgyön ma 18 órától a szemerjai református templomban igét hirdet Marosi Árpád belvárosi lelkész, majd a vártemplomi Messze­hangzó Együttes műsorát hallhatják. Kedden 18 órától a Vártemplomban igét hirdet Zelenák József evangélikus esperes, fellép a Szemerjai Dalárda Sipos Zoltán karnagy vezetésével.