Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2018. október 29., hétfő, Mi, hol, mikor?

A reformáció nagyhete
Sepsiszentgyörgyön ma 18 órától a szemerjai református templomban igét hirdet Marosi Árpád belvárosi lelkész, majd a vártemplomi Messze­hangzó Együttes műsorát hallhatják. Kedden 18 órától a Vártemplomban igét hirdet Zelenák József evangélikus esperes, fellép a Szemerjai Dalárda Sipos Zoltán karnagy vezetésével.

Szerdán 17 órától fáklyás felvonulás a vártemplomi Kálvin-szobortól, 18 órától ünnepi istentisztelet a belvárosi református templomban, ahol igét hirdet Hegyi István Gyöngyvirág utcai lelkész, úrvacsorai ágenda: Marosi Tünde, közös úrvacsora.

 

Könyvbemutató
A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete szervezésében a múzeum kiállítótermében ma 18 órától mutatják be dr. Szőcs Géza Emlékfoszlányok hangja című könyvét. A könyvet Mocsáry G. Irén irodalom szakos tanár méltatja. Házigazda Dimény Attila múzeumvezető.

 

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi magyar színház október 31-én, szerdán 19 órától és november 2-án, pénteken 19 órától a nagyteremben az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadást játssza. Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája alapján írta és rendezte Radu Afrim. November 4-én 19 órától a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben Kettős világban (Nemes Nagy Ágnes-előadóest) – P. Magyarosi Imola egyéni műsora.
VÁROSI SZÍNHÁZ. A kézdivásárhelyi magyar színház október 30-án, kedden 19 órától Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című darabját adja elő a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában.
20. VIGADÓ COMEDY. November 14-én, szerdán 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Szomszéd néni és Felméri Péter Világ körüli Erdély-turné című estje. Jegyár: 28 lej.

 

Angyalok és arkangyalok hete
Az Angyalok és arkangyalok hete vallási hovatartozástól független, nemzetközi rendezvény, amely október 28. és november 4. között zajlik. Célja, hogy segítsen az embereknek kilépni a mindennapi élet problémáiból és meglátni a mindenhol jelen levő angyali szépséget, jóságot és szeretetet.

Sepsiszentgyörgyön az előadások naponta 18 órától a Vállalkozói Inkubátorházban (Sajtó utca 4. szám) zajlanak. A belépés ingyenes. A meditációk programja: ma a csodálatra méltó ragaszkodástól mentes állapot, amelyet az angyalok folyamatosan élnek és megnyilvánítanak; Metatron arkangyal. Kedden az átfogó, szimultán és többsíkú intelligenciaállapot, amelyet az angyalok folyamatosan élnek és megnyilvánítanak; Ráziel arkangyal.

 

Jótékonysági előadás
Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban november 3-án 19 órától a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék A mű üdőnkbe nem így vót! című jótékonysági előadását láthatják, amelynek bevételét a szeretetiskolás diákok részére ajánlják fel. Belépő: 20 lej.

 

Rádió
A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 14.45-től és 17-től Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat; 15-től irgalmasság rózsafüzére; 15.20-tól zenés köszöntő; 15.55-től és 19.30-tól műsorismertető; 17.15-től örvendetes rózsafüzér; 18-tól szentmise Pusztadarócról; 18.50-től a hét plébániája 19-től Úrangyala; 19.40-től Zsolozsma – esti dicséret; 22-től Zsolozsma – kompletorium. Honlap: mariaradio.ro.

 

Tortoma Önképzőkör
Október 30-án, kedden 19 órakor a baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében Hulladékgazdálkodás Háromszéken címmel ismertető előadásra és beszélgetésre kerül sor. Meghívottak: Ambrus József, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója és Máthé László, a Tega Rt. igazgatója. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

 

Hazajáró-közönségtalálkozó
November 2-án, pénteken 19 órakor a Tortoma Önképzőkör kihelyezett találkozóján közönségtalálkozóra kerül sor a Prima Primissima díjas Hazajáró turisztikai és honismereti magazinműsor szerkesztőivel, szereplőivel. Meghívottak: Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor. A találkozó helyszíne a baróti Party Pub vendéglő emeleti terme. Szervezők: Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület, Erdővidék Múzeuma és a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület. Házigazda Demeter Zoltán.

 

Forgalomkorlátozás november 1-jén
November 1-jén a torlódások elkerülése érdekében Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a korábbi évekhez hasonlóan egyirányúsítja a temetők felé vezető Vár utcát. Így mindenszentek napján a vártemplomi temető felső bejáratát és a közös temetőt a Vár utca felől lehet megközelíteni és a Vojkán utcán elhagyni.
Ugyanakkor a temetőbe látogatóknak mától november 4-éig, vasárnapig lehetőségük lesz a közelben található lövészeti gyakorlótéren elkerített parkolóban hagyni az autókat.
Az önkormányzat kéri, hogy november 1-jén, csütörtökön a közlekedés megkönnyítése érdekében ne parkoljanak a Vár és a Vojkán utcában. A közlekedés átszervezésében és a forgalom irányításában a helyi rendőrség munkatársai segítenek.

 

Sebességmérés
Kovászna megyében ma a 11-es országúton Uzon, Maksa, Csernáton, Kézdivásárhely, Nyujtód; a 12-es országúton Oltszem, Málnás, Mikóújfalu, Bükszád, Szotyor, illetve Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy közelében mérik a járművek sebességét.

 

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 313 513, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

 

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Mikóújfaluban mától szerdáig naponta 8–16 óráig, Málnásfürdőn kedden 8–13 óráig, Árapatakon kedden 9–12 óráig; Gelencén kedden, szerdán, pénteken 8–17 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
A KERESZTÉNY FILMKLUB soron következő vetítésére ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyház tanácstermében kerül sor. Ezt követően kötetlen beszélgetés lesz, elemezik a filmet.
A HÁROMSZÉKI FÜRGE UJJAK kézimunkakörbe a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától várnak minden kézimunkázni (kötni, horgolni, hímezni stb.) szerető fiatalt és időset.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és szerdán 18 órától társaságitánc-tanfolyam kezdőknek. Telefon: 0722 233 774. Info: facebook@liveartdancestudio.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 8 órától aerobik felnőtteknek, 9 órától aerobik nyugdíjasoknak, 17 órától aerobiktánc óvodásoknak Kelemen Szende vezetésével, 19 órától aerobik felnőtteknek, 20 órától aerobik férfiaknak. Telefon: 0722 243 234.
SZABLYAVÍVÓ-TANFOLYAM SEPSISZENTGYÖRGYÖN. A Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola heti két edzésre vár jelentkezőket gyerek- (9–14 év) és felnőtt- (14–99) csoportjaiba. Azt a történelmi vívást tanítják, amellyel a 1848-as szabadságharcot vívták őseink, és amely alapját képezte a magyar sportvívók több évtizedes világhírének. Nyílt edzések, ingyenes kipróbálási lehetőség. Információk a 0745 069 121-es telefonszámon.
JEGYEK. A 30. Népzene- és Néptánctalálkozóra a következő jegyvásárlási lehetőségek adottak: online a www.biletmaster.ro oldalon; mától a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában (telefon: 0267 312 104); november 10-én a helyszínen, a Sepsi Arénában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2018-10-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Földrengés Háromszék szomszédságában

Erőteljes földmozgás rázta meg vasárnap hajnalban Háromszéket, a Richter skála szerinti 5,7-es fokozatúra becsült földrengés epicentrumának először Kovászna megyét jelölték meg a szakemberek.
2018-10-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a középajtai születésű köpeci
ÁGOSTON JÓZSEFNÉ
KOVÁCS ANNA
életének 68., házasságának 48. évében hosszas szenvedés után csendesen elhunyt.
Temetése 2018. október 29-én 14 órakor lesz a köpeci ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
du.