Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor

2018. október 31., szerda, Mi, hol, mikor?

A reformáció nagyhete
Sepsiszentgyörgyön ma 17 órától fáklyás felvonulás a vártemplomi Kálvin-szobortól, 18 órától ünnepi istentisztelet a belvárosi református templomban, ahol igét hirdet Hegyi István Gyöngyvirág utcai lelkész, úrvacsorai ágenda: Marosi Tünde, közös úrvacsora.

Forgalomkorlátozás Sepsiszentgyörgyön

November 1-jén a torlódások elkerülése érdekében Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala egyirányúsítja a temetők felé vezető Vár utcát. Így mindenszentek napján a vártemplomi temető felső bejáratát és a közös temetőt a Vár utca felől lehet majd megközelíteni és a Vojkán utcán lehet elhagyni. Ugyanakkor a temetőbe látogatóknak vasárnapig lehetőségük lesz a közelben található lövészeti gyakorlótéren elkerített parkolóban hagyni az autókat.

Az önkormányzat kéri a temetőbe látogatókat, hogy november 1-jén, csütörtökön a közlekedés megkönnyítése érdekében ne parkoljanak a Vár és a Vojkán utcában.
A közlekedés átszervezésében és a forgalom irányításában a helyi rendőrség munkatársai segítenek.

 

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi magyar színház ma és pénteken 19 órától a nagyteremben az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadást játssza. Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája alapján írta és rendezte: Radu Afrim.

 

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.15-től A belleville-i zsaru román felirattal; 16.30-tól  22 mérföld román felirattal; 18.15-től Venom román felirattal; 18.30-tól Halloween román felirattal; 20.30-tól Bohém rapszódia román felirattal; 20.45-től Bolti tolvajok román felirattal.

 

Tánc
A SZÉKELYFÖLDI LEGÉNYESVERSENYT, amely idén a Küküllő menti legényesre fókuszál, ötödik alkalommal szervezik meg november 10-én Sepsiszentgyörgyön. A vetélkedőt a 30. Népzene- és Néptánctalálkozó részeként a Sepsi Arénában tartják. A versenykiírás, a videóanyagok és a jelentkezési lap elérhető a Háromszék Táncegyüttes honlapján (www.hte.ro). A vetélkedőre november 7-éig lehet jelentkezni, a részvétel ingyenes.

 

Segítség a gyászban
Gyászolók sorstárscsoportjába várják mindazokat, akik régebben vagy a közelmúltban veszítették el szeretett hozzátartozójukat. Az önsegítő csoportok támogató hatása az egyik legerősebb gyógyító erő. Sokan azt gondolják, csak felerősödik a szomorúság, de éppen ellenkezőleg, a sorstársak között enyhül a fájdalom. A csoportban kialakuló bizalom, együttérzés, megértés légkörében nyíltan lehet beszélni az érzelmekről, az új élethelyzet nehézségeiről, és mintákat kapni arra nézve, hogyan lehet megküzdeni a gyász fájdalmával. A részvétel díjtalan.

A találkozások helye:  Sepsiszentgyörgyön a Gyár utca 41. szám alatt, Baróton a Bányász utca 11. szám alatt, a vállalkozóközpontban a Dia­kónia Keresztyén Alapítvány idősgondozó ágazata székhelyén. Időpontja: kéthetente szerdán 10–12 óráig. Az első alkalom november 21-én lesz, addig is várják a jelentkezést a 0731 025 903-as vagy a 0728 967 211-es telefonon. Az együttléteket Vetró-Bodoni Enikő szociális és mentálhigiénés szakember és Dénes Kinga pszichológus vezeti.

 

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Mikóújfaluban ma 8–16 óráig, Gelencén ma és pénteken 8–17 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
ELŐADÁS. Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban ma 17 órától Gulyás Gábor esztéta, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója vetített képes előadást tart A művészet helye. Három kísérlet: Debrecen, Budapest és Szentendre címmel.
JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig fogadja a szerkesztőségben a tanácsadást igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
HOBBY CSEREBERE KLUB. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Hobby Cserebere Klubjába ma 16 órától várnak minden szenvedélyes gyűjtőt (bélyeg, képeslap, telefonkártya, kártyanaptár, söralátét, szalvéta stb.).
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774. Infó: facebook@liveartdancestudio.
ASZTALITENISZKLUB. A sepsi­szentgyörgyi dollárpiac melletti Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyerekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
RENDHAGYÓ KÖNYVTÁRI PROGRAM. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár csütörtökön rendhagyó programmal, 9–15 óráig tart nyitva.

 

Kopjafaavatás
A MERT Egyesület szervezésében a sepsiszentgyörgyi közös temetőben ma 17 órától kopjafaavatásra kerül sor Bán József őrvezető sírjánál. Beszédet mond József Álmos. Részt vesz a Történelmi Vitézi Rend Sepsiszéki Állománya.

 

Szűrővizsgálat Illyefalván
Az illyefalvi Pető Képző- és Fejlesztő Központban november 4-én délelőtt ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők, gyermekek és felnőttek számára. A rendelésen várnak minden olyan gyereket, akinél szülés előtt, közben vagy utána oxigén hiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született, és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Továbbá olyan gyerekeket és felnőtteket is, akiknek stroke, koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. Azok a felnőttek is jelentkezhetnek a vizsgálatra, akik Parkinson-kórban, sclerosis multiplexben szenvednek.

A vizsgálat lényege, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, és háromhetes fejlesztőprogramon vehetnek részt a kiválasztott betegek Illyefalván a már eddig is kezelt betegekkel együtt november 4–24. között. Érdeklődni a 0724 266 020-as telefonszámon lehet.

 

Jótékonysági gálaest Keresztes Ildikóval
Negyedik alkalommal szervezik meg a Sepsi Rádió Szociális háló rovatának közönségtalálkozóját december 4-én 20 órától a sepsiszentgyörgyi Best Western Park Hotelben. Idén 50 lejes jeggyel lehet megtekinteni az év adásait és részt venni Keresztes Ildikó gálaestjén – egy pohár pezsgővel és vacsorával egybekötve. Jegyek kaphatók a Háromszék és Sepsi Rádió szerkesztőségében naponta 9–15 óráig. A jegy megvásárlásával hozzájárulhat a nélkülözők élelmiszercsomagjához.

 

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 313 513, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2018-10-30: Közélet - Bokor Gábor:

Kovásznán is szemet szúrt a városzászló

A kovásznai városházán tartott kormányhivatali ellenőrzés jegyzőkönyvében törvénytelennek nyilvánították Kovászna több éve használatban lévő városzászlóját. A városházát nemrég kötelezték, hogy távolítsa el a hivatalról és alárendelt intézményeiről a címeres zászlót, a rendeletnek eleget is tett Kovászna polgármestere. A kötelező zászlóbevonás után új eljárást indítottak, hogy az érvényben lévő előírások értelmében újra törvényesítsék a zászlót – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől.
2018-10-31: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Megrendülten, de bízva abban, hogy majd találkozunk, tudatjuk, hogy a drága férj, édesapa, nagytata, az árkosi
id. NAGY ÁRPÁD
életének 71. évében visszatért teremtő Istenéhez.
Temetése 2018. október 31-én, szerdán 14 órakor lesz az árkosi ravatalozóháztól.
Köszönjük, hogy voltál nekünk, szívünkben élni fogsz mindörökre.
A gyászoló család
4308657