Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A gyász segít visszatérni az életbe

2018. november 3., szombat, Magazin

A gyász több szakaszból álló bonyolult folyamat, melynek egyik legfontosabb funkciója, hogy visszasegítsen az életbe – erről beszélt halottak napja alkalmából Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 tévécsatornán tegnap reggel.

  • Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt
    Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Elmondta, a gyász az első sokktól, döbbenettől, hitetlenkedéstől a tragédia elengedéséig tart. A temetés utáni elcsendesedés különösen nehéz időszak: a gyászolóban vád és önvád, düh és bűntudat váltogatja egymást. Azután következik az emlékek keresése, majd pedig a lelki kiürülés. A gyászoló úgy érzi, halottja az ő életéből is elvitt valamit – magyarázta a szakember.

Az elengedés szakasza nem mindig jön el, van aki „beleragad” a gyászba, „életstratégiává” válik számára, holott a gyász egyik funkciója éppen az, hogy visszavezessen az életbe, hogy az élet idővel körbefonhassa a gyászt – mondta Kalamár Hajnalka pszichológus.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2018-11-03: Magazin - :

Queen- és Freddie Mercury-film a mozikban

Bohém rapszódia címmel életrajzi film készült a Queen együttesről, középpontban az énekessel, Freddie Mercuryvel. Az eredeti zenéket felvonultató alkotást a napokban a sepsiszentgyörgyi moziban is bemutatják.
2018-11-03: Magazin - :

Várja a látogatókat a Szépművészeti Múzeum

Az ókortól a barokkig tekintik át az egyetemes és magyar képzőművészet történetét az átfogó rekonstrukciót követően szerda délben megnyílt Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának megújult egységei, az első időszaki tárlat pedig Leonardo da Vinci és a budapesti lovas címmel várja a látogatókat.