Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, I. liga Visszavághat a Sepsi OSK

2018. november 3., szombat, Sport

A hét folyamán a Román Kupa negyeddöntőjébe bejutott Sepsi OSK ma 18 órától az FC Hermannstadt csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A piros-fehérek a pontvadászat első körében elszenvedett 1–0 arányú vereségért vághatnak vissza a nagyszebeni csapatnak.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A piros-fehérek az előző fordulóban hazai környezetben 2–1 arányban kaptak ki a címvédő Kolozsvári CFR csapatától, míg a Vasile Miriuță irányította együttes 2–0-ra győzött a Jászvásári Poli vendégeként. A háromszéki gárda és a nagyszebeni alakulat legutóbb júliusban találkozott, akkor a marosvásárhelyi Trans-Sil Stadionban az újonc csapat gyűjtött be három pontot Ștefan Blănaru góljával. A szentgyörgyi együttes tizenhárom fordulót követően 19 ponttal a hetedik, az FC Hermannstadt 11 ponttal – három győzelem, két döntetlen és nyolc vereség után – az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban. A háromszéki együttes hazai környezetben háromszor győzött, egyszer döntetlent játszott és kétszer vereséget szenvedett, ezeken a mérkőzéseken pedig nyolc szerzett és öt kapott gól a mérlege. A nagyszebeni labdarúgók idegenben mindössze egyszer tudtak nyerni, emellett egyszer döntetlent játszottak és négyszer kikaptak, négy találatot jegyeztek és nyolc gólt kaptak.

„Nagyon fontos találkozó előtt állunk, a visszavágó első meccsén pedig mindenképp azon leszünk, hogy begyűjtsük a három pontot. Nem lesz könnyű, mert egy jó csapattal játszunk, és nem véletlenül nyerte meg az utolsó két mérkőzését. Jászvásáron 2–0-ra győztek, és tudjuk, hogy onnan nehéz a három ponttal távozni, majd a kupában hazai pályán 3–0-ra verték meg az FC Voluntari csapatát. Ellenünk teljesen más mérkőzésük lesz, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók ezúttal is mellettünk állnak. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megnyerjük ezt a meccset. Fizikailag és pszichikailag is erősnek kell lennünk, szeretném, ha jól játszanánk, és a nézők elégedetten, boldogan távozhatnának a stadionból” – mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Eugen Neagoe vezetőedző.

Ousmane Viera szerint nem lesz könnyű dolguk az FC Hermannstadt ellen, hiszen egy olyan csapat, amely a pályán jól helyezkedik, és az új edzőnek minden játékos bizonyítani szeretne. Az elefántcsontparti labdarúgó elmondta, mindent beleadnak, hogy visszavághassanak az első fordulóban elszenvedett vereségért. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 648
szavazógép
2018-11-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával, de Isten akaratába belenyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy a drága jó gyermek, testvér, édesanya, nagymama, rokon és jó barát, a gyergyóalfalusi
születésű
BORSOS ILDIKÓ
életének 57. évében rövid szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2018. november 5-én 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a katolikus egyház szertartása szerint a sepsiszentgyörgyi  közös
temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
668
2018-11-03: Sport - :

Bravúros csíkszeredai továbbjutás (Labdarúgás, Román Kupa )

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban érdekelt, Valentin Suciu irányította FK Csíkszereda tizenegyesekkel diadalmaskodott a tizenháromszoros kupagyőztes Dinamo felett a nyolcaddöntőben, miután a rendes játékidőben 2–2, a hosszabbításban 3–3 volt az állás. A büntetőrpárbajban azonban 6–5 arányban a házigazdák győztek, így történetük során először jutottak a legjobb nyolc közé.