Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, I. liga Visszavághat a Sepsi OSK

2018. november 3., szombat, Sport

A hét folyamán a Román Kupa negyeddöntőjébe bejutott Sepsi OSK ma 18 órától az FC Hermannstadt csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A piros-fehérek a pontvadászat első körében elszenvedett 1–0 arányú vereségért vághatnak vissza a nagyszebeni csapatnak.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A piros-fehérek az előző fordulóban hazai környezetben 2–1 arányban kaptak ki a címvédő Kolozsvári CFR csapatától, míg a Vasile Miriuță irányította együttes 2–0-ra győzött a Jászvásári Poli vendégeként. A háromszéki gárda és a nagyszebeni alakulat legutóbb júliusban találkozott, akkor a marosvásárhelyi Trans-Sil Stadionban az újonc csapat gyűjtött be három pontot Ștefan Blănaru góljával. A szentgyörgyi együttes tizenhárom fordulót követően 19 ponttal a hetedik, az FC Hermannstadt 11 ponttal – három győzelem, két döntetlen és nyolc vereség után – az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban. A háromszéki együttes hazai környezetben háromszor győzött, egyszer döntetlent játszott és kétszer vereséget szenvedett, ezeken a mérkőzéseken pedig nyolc szerzett és öt kapott gól a mérlege. A nagyszebeni labdarúgók idegenben mindössze egyszer tudtak nyerni, emellett egyszer döntetlent játszottak és négyszer kikaptak, négy találatot jegyeztek és nyolc gólt kaptak.

„Nagyon fontos találkozó előtt állunk, a visszavágó első meccsén pedig mindenképp azon leszünk, hogy begyűjtsük a három pontot. Nem lesz könnyű, mert egy jó csapattal játszunk, és nem véletlenül nyerte meg az utolsó két mérkőzését. Jászvásáron 2–0-ra győztek, és tudjuk, hogy onnan nehéz a három ponttal távozni, majd a kupában hazai pályán 3–0-ra verték meg az FC Voluntari csapatát. Ellenünk teljesen más mérkőzésük lesz, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók ezúttal is mellettünk állnak. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megnyerjük ezt a meccset. Fizikailag és pszichikailag is erősnek kell lennünk, szeretném, ha jól játszanánk, és a nézők elégedetten, boldogan távozhatnának a stadionból” – mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Eugen Neagoe vezetőedző.

Ousmane Viera szerint nem lesz könnyű dolguk az FC Hermannstadt ellen, hiszen egy olyan csapat, amely a pályán jól helyezkedik, és az új edzőnek minden játékos bizonyítani szeretne. Az elefántcsontparti labdarúgó elmondta, mindent beleadnak, hogy visszavághassanak az első fordulóban elszenvedett vereségért. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-11-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával, de Isten akaratába belenyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy a drága jó gyermek, testvér, édesanya, nagymama, rokon és jó barát, a gyergyóalfalusi
születésű
BORSOS ILDIKÓ
életének 57. évében rövid szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2018. november 5-én 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a katolikus egyház szertartása szerint a sepsiszentgyörgyi  közös
temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
668
2018-11-03: Sport - :

Bravúros csíkszeredai továbbjutás (Labdarúgás, Román Kupa )

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban érdekelt, Valentin Suciu irányította FK Csíkszereda tizenegyesekkel diadalmaskodott a tizenháromszoros kupagyőztes Dinamo felett a nyolcaddöntőben, miután a rendes játékidőben 2–2, a hosszabbításban 3–3 volt az állás. A büntetőrpárbajban azonban 6–5 arányban a házigazdák győztek, így történetük során először jutottak a legjobb nyolc közé.