Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bőröndök és bűnözők

2018. november 7., szerda, Máról holnapra
Mózes László

A szociáldemokraták kizártak soraikból két rebellis politikust, s ezzel ismételten bebizonyították, a pártkatonák egyként sorakoznak fel vezérük mögött. Hogy Marian Neacşu, a párt főtitkára és Adrian Ţuţuianu szenátor, a párt Dâmboviţa megyei szervezetének elnöke a korábbi lázadozók sorsára jutott, borítékolható volt, s e fejlemény is azt igazolja, Liviu Dragnea pártelnök hatalma párton belül megingathatatlan. De ez már nem újdonság, ennél beszédesebb, hogy milyen eszközökkel, módszerekkel próbálják megbuktatni párton kívüli ellenfelei.

A teleormani mezőkön véletlenül megtalált bőrönd, kompromittálónak nevezett dokumentumokkal tömve, igen változatos, egyszersmind elgondolkodtató fordulat. Az a bizonyos gazdaember, aki a déli mezőkön iratokat, fényképeket, videófelvételeket talált egy bőröndbe rejtve, igen felvilágosult és tájékozott lehetett, hiszen szerzeményét azonnal eljuttatta az oknyomozónak mondott Rise Project nevű szervezetnek.

Mintha filmet néznénk vagy valami cirkuszi látványosságot.

A teleormani bőrönd tartalmán természetesen meg lehet botránkozni, hiszen nehezen valószínűsíthető, hogy a dokumentumait állítólagosan ily módon rejtegető állami útépítő vállalat vezetői s a velük összefonódott politikusok lennének a becsületesség és a tisztesség megtestesítői, ám ennél lényegesebb a kérdés: miként kerülhetett az a bőrönd, terhelő iratokkal kitömve, a hátsó udvarba? A vizsgált vállalat vezetői rejtették el az ügyészek elől, miként az „oknyomozók” állítják, vagy valakik tudatosan töltötték fel tartalommal s jól irányzottan pottyantották a földre?

Jó távolabb tekinteni a teleormani határnál, a birtokon véletlenszerűen felbukkant bőrönd ugyanis megvezetésnek tűnik. Diverziót is mondhatnánk, hiszen e téren emlékezetesek a hagyományok. Alig hihető ugyanis, hogy a történtek véletlenszerűek lennének, sokkal valószínűbb, hogy megrendezett színjátékot látunk. E botrányos előadás önmagában is felháborító, ám hogy e produkció értelmi szerzői gyermetegnek, fantáziátlannak tekintik a nézőket, bizony legalább annyira zavaró, mint maga az egész bőröndös történet. Melyre reagált maga a célszemély, a bőrönd aktái által is ostorozott Dragnea, aki a hatás kedvééért már két bőrönddel érkezett a parlamentbe: az egyikben felfújt tészta, a másikban Iohannist terhelő állítások.

Rosszabb, mint egy dél-amerikai szappanopera.

Harc dúl, ádáz küzdelem – érzékeltette később Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke. Szerinte az is baj, hogy ebben a csörtében az államelnök nem az alkotmány által rögzített, bírói szerepet vállalja magára, hanem ő maga is játékosként ciklizik a pályán. Klaus Iohannis nem is hagyta ki a legújabb helyzetet, Dragneára s az általa is cipelt bőröndökre célozva harsogta: ez a bűnöző, aki pártja és az állam élére kapaszkodott, egyre kétségbeesettebb...

A bőröndökkel és bűnözőkkel ámított nézők pedig csalódottak. Fütyülnének, de nincs hangjuk, kiábrándultak. Senkinek sem szurkolnak már, csak e színvonaltalan meccs végét várják.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 730
szavazógép
2018-11-07: Sport - :

Egyéniben és csapatban is első a Z Dance (Sporttánc)

Bukarestben november 3-án és 4-én hatodszor rendezték meg a Bucharest Dance Festival táncversenyt, ahol a Sport-All Sport Club Z Dance táncszakosztálya hét versenyzővel vett részt.
2018-11-07: Közélet - :

Hatékony székely diplomáciáért

A Székely Nemzeti Tanács Izsák Balázs elnök vezette küldöttsége Brüsszelben találkozott és tárgyalt a Romániából kitiltott Dabis Attilával, a szervezet külügyi megbízottjával.