Még egy lépés a rendezésért

2018. november 8., csütörtök, Belföld
Első házként, elsöprő többséggel a képviselőház megszavazta tegnap azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely szeptember végétől lehetővé tette, hogy ismét nemzetiségi tanítók oktathassák a román nyelvet.
  • Fotó: economica.net
    Fotó: economica.net
A kormánykoalíció képviselőin kívül az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt honatyái is – egy kivételével – a sürgősségi kormányrendelet elfogadása mellett voksoltak. Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője nehezményezte, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség „csak szavazatszerző céllal szólítja meg a magyar közösséget, hiszen amikor a magyarság jogos követeléseit a parlamentben kellene támogatnia, akkor az alakulat következetesen a rossz oldalon áll”. Korodi arra utalt, hogy az alakulat mind a 25 képviselője – akik jelen voltak az ülésen – tartózkodott.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 53
szavazógép
2018-11-08: Belföld - :

A honatyák részéről mehet (Az Egyesülés autópályája)

Döntő kamaraként csaknem egyhangúlag megszavazta tegnap a képviselőház azt az ellenzéki törvénytervezetet, amely arra kötelezi a kormányt, hogy négy évben belül megteremtse az autópálya-összeköttetést Erdély és Moldva között – Székelyföldön áthaladva – a Marosvásárhely–Jászvásár útvonalon.
2018-11-08: Belföld - :

Újabb eljárás Tăriceanu ellen?

Sajtóértesülések szerint bűnügyi vizsgálat elindítását kérte Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök ellen vesztegetés elfogadásának gyanújával a korrupcióellenes ügyészség.