Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Feloldották a korlátozást

2018. november 8., csütörtök, Belföld

A családorvosok rendelőjük mellett egy másodlagos munkapontot is fenntarthatnak – döntötte el tegnap egyöntetű szavazattal a szenátus.

  • Fotó: inluga.de
    Fotó: inluga.de

A parlament felsőháza az orvosi kamara határozatát foglalta bele az egészségügyi törvénybe, amelynek értelmében egy családorvos rendelője mellett munkapontot nyithat egy olyan, legtöbb 15 kilométerre lévő településen is, ahol nincs más családorvos, azzal a feltétellel, hogy legalább heti tíz órát rendel utóbbi helyen. A módosítást, amely főképp az orvoshiánnyal küzdő községeknek nyújthat megoldást, az RMDSZ, a Szociáldemokrata Párt, a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti képviselői­nek egy csoportja dolgozta ki.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 728
szavazógép
2018-11-08: Belföld - :

Újabb eljárás Tăriceanu ellen?

Sajtóértesülések szerint bűnügyi vizsgálat elindítását kérte Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök ellen vesztegetés elfogadásának gyanújával a korrupcióellenes ügyészség.
2018-11-08: Belföld - :

Hírsaláta

NEM KAPKODJÁK EL. A közlekedési tárca nemrég ismerte be, hogy a Román Vasúttársaság  nem rendelkezik elegendő vasúti kocsival ahhoz, hogy problémamentes utaztatást biztosítson, s a tulajdonában levő 1200 kocsiból márciusban 400 műszaki okok miatt üzemképtelen, most azonban megérkezett a várva várt jó hír.