Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2018. november 8., csütörtök, Belföld

NEM KAPKODJÁK EL. A közlekedési tárca nemrég ismerte be, hogy a Román Vasúttársaság  nem rendelkezik elegendő vasúti kocsival ahhoz, hogy problémamentes utaztatást biztosítson, s a tulajdonában levő 1200 kocsiból márciusban 400 műszaki okok miatt üzemképtelen, most azonban megérkezett a várva várt jó hír.

  • Forrás: foter.ro
    Forrás: foter.ro

Sikerült ugyanis felújítani két 84 férőhelyes vasúti kocsit klímástul, szőnyegestül, ezeket november 15-től helyezik forgalomba. A bombahírt a Face­bookon jelentette be a tárca, azt azonban elfelejtették hozzáfűzni, hogy több mint 300 vasúti kocsi továbbra is hiányzik a „vérkeringésből” ahhoz, hogy a vasúti közlekedést tisztességesnek lehessen nevezni. A járműpark annyira elavult, hogy a társaság jelenleg csupán 800 kocsit tud használni az egész országban. Ezért közlekednek három-négy kocsis szerelvények hosszabb, több száz kilométeres távokon is. A minisztérium augusztusban írt alá keretszerződést 371 vasúti kocsi felújításáról. (Főtér)

SÍRRONGÁLÓK LEFÜLELVE. Két siheder rongált meg 54 sírt a szatmárnémeti római katolikus temetőben alig egy óra leforgása alatt november 2-áról 3-ára virradóan. A Szatmár Megyei Rendőrkapitányság kedd délután azonosította és előállította a sírrombolások elkövetőit: egy 16 és egy 17 éves szatmárnémeti, illetve szatmár­pálfalvi illetőségű kamaszt, akik bevallották tettüket. Állításuk szerint az elfogyasztott, extrém mennyiségű szeszes ital váltotta ki a rombolási kényszert. A fiatalok határozottan tagadták, hogy lett volna más elkövetőtársuk is. A rendőrség sírgyalázás gyanújával indított eljárást. Az elkövetők „olcsón” megússzák, hiszen a Btk. értelmében a sírgyalázást 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírással büntetik – jelen esetben, kiskorúakról lévén szó, az esetleges szabadságvesztést valamilyen átnevelőközpontban töltik majd le. (Maszol)

NYUGODTAN TOVÁBB MÉRHETNEK? Részben helyt adott az alkotmánybíróság kedden Klaus Iohannis államfő alkotmányossági óvásának, amelyet a KRESZ azon módosítása ellen nyújtott be, amelynek értelmében táblákon kell előre jelezni, ha a rendőrség sebességet mér a közutakon. Beadványában az államfő arra hivatkozott: ez a módosítás eltávolodik a jogszabály eredeti céljától, attól, hogy javítsa a közlekedés biztonságát. Álláspontja szerint, ha a közlekedésrendészet tevékenysége csupán abban merülne ki, hogy előre jelzett akciókat hajtson végre, az ellehetetlenítené törvényes feladatainak végrehajtását. Iohannis azt követően támadta meg az alkotmánybíróságon a módosítást, hogy a közlekedésrendészet munkatársai még júliusban nyílt levélben kérték: ne hirdesse ki a módosítást, és forduljon a taláros testülethez. (Krónika)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 729
szavazógép
2018-11-08: Belföld - :

Feloldották a korlátozást

A családorvosok rendelőjük mellett egy másodlagos munkapontot is fenntarthatnak – döntötte el tegnap egyöntetű szavazattal a szenátus.
2018-11-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága jó édesapánk, a tordaszentlászlói születésű sepsiszentgyörgyi
TAMÁS-DOMBI JÁNOS
életének 78., özvegységének 15. évében elhunyt.
Temetése 2018. november 10-én, szombaton 13 órakor lesz a szemerjai új ravatalozóháztól a régi temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
Lányai és veje
4308799