Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásA Román Kupa-címvédő otthonában játszanak

2018. november 9., péntek, Sport

A Sepsi OSK ma 21 órától a kupagyőztes Craiova vendégeként lép pályára a Ion Oblemenco Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának nyitómérkőzésén.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A csapatok legutóbb júliusban találkoztak, akkor a háromszéki együttes Ibrahima Tandia góljával 1–0-ra legyőzte a tavalyi szezonban bronzérmes és Román Kupa-győztes Craio­va csapatát. A piros-fehérek az előző fordulóban hazai környezetben 3–1-re kikaptak az újonc FC Hermannstadt együttesétől, míg a Devis Mangia irányította labdarúgók 3–0-ra győztek a Jászvásári Poli vendégeként. A szentgyörgyi alakulat tizennégy fordulót követően 19 ponttal a hetedik, míg a Craiova 25 ponttal a harmadik. A háromszéki együttes idegenben kétszer győzött, háromszor döntetlent játszott és kétszer vereséget szenvedett, a Dolj megyei csapat hazai pályán pedig háromszor nyert, háromszor osztozkodott a pontokon és egyszer kikapott.

„Egy fontos mérkőzés előtt állunk a bajnokság egyik legjobb csapata ellen. Nyertünk ellenük a második fordulóban, ennek ellenére nagyon nehéz feladatunk lesz, mindenképp felkészültnek kell lennünk, mert jelenleg nagyon jó formában játszanak és népes szurkolótábor biztatja őket. Beszéltem a labdarúgókkal, tisztában vannak vele, hogy fizikai és pszichikai szempontból is a legjobbjukat kell nyújtaniuk. Nagyon bízom a játékosokban, többször bebizonyították, hogy jó csapat vagyunk, és úgy vélem, ez ezúttal sem lesz másképp” – nyilatkozta Eugen Nea­goe vezetőedző, aki elmondta, hogy Ousmane Viera és Joseph Mensah kivételével mindenki bevethető.

További mérkőzések: * szombaton Astra Giurgiu–Jászvásári Poli (15 óra), FC Vii­torul–Concordia Chiajna (18 óra), Kolozsvári CFR–Dunărea Călărași (21 óra) * vasárnap FC Hermannstadt–FC Botoșani (17:30 óra), Dinamo–FCSB (21 óra) * hétfőn Medgyesi Gázmetán–FC Voluntari (21 óra).

 

Hétvége a focipályákon

III. LIGA. A kilencedik Kézdivásárhelyi SE szombaton 14 órától a harmadik Știința Miroslava otthonában játszik a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. További mérkőzések: Râmnicu Sărat–Sporting Liești, Galaci Oțelul–Metalul Buzău, Sănătatea Darabani–Foresta Sucea­va, Ceahlăul Piatra Neamț–Focșani, Gloria Buzău–Șomuz Fălticeni, Bucovina Rădăuți–FC Botoșani II., Pașcani szabadnapos, mert Roman visszalépett a bajnokságból.

IV. LIGA. A 13. forduló programja (ifjúságiak 11.45, felnőttek 14 óra): * szombaton Berecki FC–Illyefalva * vasárnap Csernátoni FC–Papolci FC, Perkő–Réty, Ozsdolai FC–Zágon, Nagyajta–Bardoc, Gelence–Kovászna, Barót–Szitabodza.

V. LIGA. A 10. forduló programja (vasárnap): Komman­dó–Szotyor (11 óra), Nagybacon–Árkos (14 óra), Hidvég–Zabola (14 óra), Uzon–Bölön (14 óra). (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 728
szavazógép
2018-11-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága jó édesapánk, a tordaszentlászlói születésű sepsiszentgyörgyi
TAMÁS-DOMBI JÁNOS
életének 78., özvegységének 15. évében elhunyt.
Temetése 2018. november 10-én, szombaton 13 órakor lesz a szemerjai új ravatalozóháztól a régi temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
Lányai és veje
4308799
2018-11-09: Sport - :

Hátrányból felállva győzött a Manchester United (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában Cristiano Ronaldo csodagóljára Juan Mata találatával és Leonardo Bonucci öngóljával válaszolt a Manchester United, így az eddig hibátlan Juventus hazai pályán szenvedte el első vereségét ebben az idényben a nemzetközi kupasorozatban.