Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Toronysisak Igazfalván

2018. november 9., péntek, Magazin

Helyére került szerdán a Temes megyei Igazfalva református templomának a tavalyi vihar által ledöntött toronysüvege.

  • Fotó: Temesvári Rádió
    Fotó: Temesvári Rádió

A Temesvári Rádió magyar adása fotósorozatot közölt közösségi oldalán arról, amint a templom mellett összeállított toronysüveget egy emelődaru a torony tetejére helyezi.
A bánsági kis református közösség templomtornyának süvegét a térségen 2017. szeptember 17-én végigsöprő, nyolc ember halálát okozó vihar döntötte le. A gyülekezet a magyar kormány és a testvértelepülések támogatásával, valamint a hívek adakozásával látott neki az építkezésnek, amelynek során nemcsak a vihar által okozott károkat javították ki, hanem elkezdődött a templom teljes felújítása is. A külső falak felújítása részben el is készült, folyamatban van a villanyhálózat cseréje és a díszkivilágítás felszerelése. A templom harangjai kétéves szünet után újra megszólaltak. A felújítás 400 ezer euróba kerül.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 729
szavazógép
2018-11-09: Sport - :

Hátrányból felállva győzött a Manchester United (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában Cristiano Ronaldo csodagóljára Juan Mata találatával és Leonardo Bonucci öngóljával válaszolt a Manchester United, így az eddig hibátlan Juventus hazai pályán szenvedte el első vereségét ebben az idényben a nemzetközi kupasorozatban.
2018-11-09: Magazin - :

Bemutatják Széchenyi Zsigmond életét

Nagyszabású természetfilmes dokumentumfilm készül a 120 éve született Széchenyi Zsigmond Afrika-utazó és vadász-író életéről.