Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Békét várunk, nem viszályt

2018. november 9., péntek, Nyílttér

Az utóbbi években megdöbbenve néztük a tévében azokat a szörnyű képsorokat, amelyek bemutatják a globális felmelegedés súlyos következményeit. Tucatnyi természeti katasztrófa tizedeli az emberiséget, ezrek lelik halálukat, vagy válnak egyik percről a másikra földönfutó koldusokká, elveszítve mindenüket a siralmas romhalmazok alatt. Legutóbb Japán, Kína, Indonézia, Haiti borzalmas megpróbáltatásait láthattuk.

  • Fotó: Index.hu
    Fotó: Index.hu

Ezekben a nehéz időkben pedig két híres ,,adóhivatalunk”, az ENSZ és az EU vezetői­nek legnagyobb gondja, bánata a migránsok helyzete. Egyiknek sem az lenne a kötelessége, hogy a migrációt törvényesítse és sózza a nyakunkba, hanem az okainak megszüntetésén illene fáradozniuk! Sokkal helyesebb és európaibb lenne, ha a szürkeállományt és a pénzt is a ténylegesen rászoruló emberekre fordítanák.

Az illegális bevándorlók bizonyos hányada a háborúk elől menekül. De miért is vannak háborúk? Azért, mert fegyver van bőségesen, hiszen az ENSZ bénasága és vaksága következtében fénykorát éri a fegyverkereskedelem. Bárhová nézünk a világon, mindenütt látni harci eszközöket. Mert ugyebár a pénz beszél s a kutya ugat!

Egy másik ugató eb az EU, amelynek parlamentjében olyan, történelemben járatlan személyek lépnek fel a lengyelek, a magyarok ellen, akiknek semmit sem juttat eszükbe például a varsói felkelés, Gdańsk, 1848 vagy 1956... Nekünk a szabadságért és a függetlenségért patakokban folyt a vérünk, és most sem fogunk igazságtalan, koholt vádaknak és zsarolásoknak engedni! Üzenjük a világnak, hogy országainkat, ezeréves hagyományainkat, jogainkat, vallásainkat bármikor, bárkivel szemben megvédjük!

Különben mi a világ sorsát intéző politikusoktól kaptunk már ajándékba egy Trianont – most egy újabbat akarnak ránk erőszakolni?

Demes Csaba, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 730
szavazógép
2018-11-09: Nyílttér - :

Az utca hangja

VERESS PÁL, Sepsiszentgyörgy. Olvasom, hogy drágul a kenyér, a gáz, a villanyáram, akár 25 százalékkal is. Hát könnyű az árakat emelni, de a kormány nem gondol arra, hogy sok szegény ember van, aki nehezen tud megélni abból a kevés pénzből, amit kézhez kap.
2018-11-08: Közélet - Farcádi Botond:

A román képviselők is megdöbbentek (A Beke-Szőcs-ügyről a parlamentben)

Azért is fontos, hogy a képviselőház emberi jogi bizottságában kedden szó esett a Beke-Szőcs-ügyről, mert a vitáról készült jegyzőkönyv alapján is különféle jelentéseket lehet készíteni, és azokat a családdal és a kézdivásárhelyi fiatalok ügyvédeivel való konzultáció nyomán nemzetközi szervekhez lehet eljuttatni – mutatott rá sajtótájékoztatóján Kulcsár-Terza József. A háromszéki politikus bevallása szerint, kétéves képviselői munkájának legnehezebb feladata volt elérni, hogy napirendre tűzzék az ügyet, de elégedett az eredménnyel, mert úgy látja, román kollégáit sikerült meggyőzni arról, hogy a magyarok nem terroristák, ugyanakkor az is fontos üzenet, hogy a magyar képviselők pártpolitikai hovatartozástól függetlenül sorakoztak fel, hiszen Fejér László Ödön szenátor is keményen kiállt a fiatalok mellett, és Benkő Erika is ugyanígy foglalt állást.