Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Európai NéppártManfred Weber a csúcsjelölt

2018. november 9., péntek, Világfigyelő

Manfred Webert választotta meg az Európai Néppárt (EPP) kongresszusa a pártcsalád csúcsjelöltjének a jövő évi EP-választásra tegnap a Helsinkiben tartott kongresszuson. A Néppárt bajor frakcióvezetője 621 szavazatból 492-t kapott, így ő lesz az, akit az Európai Bizottság élére, Jean-Claude Juncker utódjának fog javasolni a konzervatív pártcsalád, ha a várakozásoknak megfelelően az EPP szerzi a legtöbb szavazatot a májusi megmérettetésen – írja az Index.

  • Fotó: Koszticsák Szilárd
    Fotó: Koszticsák Szilárd

Ez nem egyetlen ember sikere, hanem Európa vezető politikai erejének a sikere, amelynek világos elképzelése van Európa jövőjéről – mondta az EPP csúcsjelöltje megválasztása után. Megköszönte az ellenfelének, a finn Alexander Stubbnak a tisztességes versenyt. Kezdjük! A kampány rögtön kezdődik is itt, Helsinkiben! – kiáltotta. Azután újból hangsúlyozta a választási szlogenjét: „Hídépítők vagyunk, hidakat építünk az állampolgárok és az Európai Unió között.” Alexander Stubb a maga részéről kiemelte, hogy mennyire pozitív élmény volt számára részt venni a csúcsjelöltségért folyó kampányban. Pozitív motiváció és remény fűtötte a kampányt. Remélem, fenn tudjuk tartani ezt a lelkesedést az európai parlamenti választásokig – mondta, és biztosított mindenkit, hogy száz százalékig Manfred Weber mögött áll, akit fantasztikus embernek tart.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 730
szavazógép
2018-11-09: Belföld - :

Isărescu tanácstalan

Azért nőnek a bérek, mert a munkaerőpiac kínálata nincs összhangban a szükségletekkel – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Mugur Isărescu. „A munkaerőpiacon feszültség alakult ki, aminek két oka van. Egyrészt általános munkaerőhiány van, mert a munkaerő nyugatra vándorol a magasabb bérek reményében.
2018-11-09: Világfigyelő - :

Orbán Viktor: Európa a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz

A nemzetek nélkül Európa elvesztené identitását, elvesztené lelki és kulturális arculatát. Európa a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán tegnap Helsinkiben.