Szervezik már a Szent György Napokat

2018. november 16., péntek, Közélet

Korán kezdték szervezni a következő Szent György Napokat: Antal Árpád polgármester bő öt hónappal a rendezvény előtt bejelentette, hogy 2019-ben április 24-e és május 5-e között kerül sor a városünnepre.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A programok és a meghívottak egy része pedig már az idén ismert lesz. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1509
szavazógép
2018-11-16: Közélet - Fekete Réka:

Vizsgálódnak iskolaelhagyás ügyében

Név szerinti kimutatást készített a megyei tanfelügyelőség azokról a diákokról, akik az elmúlt tanévben lemorzsolódtak hetedik, illetve nyolcadik osztály után, valamint azokról a tanulókról, akik bár szerepelnek az idei tanév nyilvántartásában, az iskolában nem jelennek meg. Utóbbiakról értesítik az érintett önkormányzatokat, hogy azok ellenőrizhessék, mi történt a gyermekekkel.
2018-11-16: Közélet - :

Gombanap a múzeumban

Gombanapot tartanak szombaton a László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében. Az idei téma: az őszi és téli fülőkék. A program 8.45 órakor kezdődik sugásfürdői gombásztúrával, melyen szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat (rossz idő esetén elmarad).