Labdarúgás, Nemzetek LigájaKétgólos magyar győzelem az észtek ellen

2018. november 17., szombat, Sport

A magyar válogatott csütörtökön 2–0 arányban diadalmaskodott Észtország felett a Nemzetek Ligája C-osztályában. A Groupama Arénában megszerzett győzelemmel a magyarok már nem végezhetnek a biztos kiesést jelentő negyedik helyen, a bennmaradásuk ennek ellenére kérdéses, mivel a négy csoport leggyengébb harmadikja szintén egy osztállyal lennebb kerül.

  • Fotó: MTI/Illyés Tibor
    Fotó: MTI/Illyés Tibor

Dibusz Dénes már az 5. percben bravúros védést mutatott be egy jobb oldali észt szöglet után. Az első magyar lehetőségre a 8. percig kellett várni, a házigazdák Kalmár Zsolt sarokrúgását váltották gólra Willi Orbán révén, aki harmadik mérkőzésén első találatát szerezte a nemzeti csapatban. Nem sokkal később kettőre növelhette volna előnyét a magyar együttes, Mihkel Aksalu rossz felszabadítását követően Nagy Dominik csavart az üres kapura, az észt kapus azonban az utolsó pillanatban menteni tudott. A gól után még egy darabig tartott a magyar lendület, a játék továbbra is nagyrészt az észt térfélen zajlott, újabb komolyabb gólhelyzetet azonban nem tudtak kidolgozni.

A második játékrészben a magyar válogatott Orbán veszélyes fejesével kezdett, de Aksalu bravúrral hárított. A hazaiak a 69. percben megszerezték második találatukat is, ezúttal Szalai Ádám fejelt közelről a hálóba. A biztos vezetés tudatában nyugodtabban játszott a magyar csapat, s megszerezte második győzelmét a Nemzetek Ligájában. A magyarok vasárnap 21.45 órától a már biztos csoportgyőztes finneket fogadják. A négytagú csoport második helyének megszerzésére az esély minimális. Ehhez újabb magyar győzelem mellett a görögöknek hazai pályán kellene kikapniuk az észtektől.

Eredmények, csoportkör, 5. forduló: * A-osztály, 2. csoport: Belgium–Izland 2–0; 4. csoport: Horvátország–Spanyolország 3–2 * B-osztály, 3. csoport: Ausztria–Bosznia-Hercegovina 0–0 * C-osztály, 2. csoport: Magyarország–Észtország 2–0, Görögország–Finnország 1–0 * D-osztály, 1. csoport: Kazahsztán–Lettország 1–1, Andorra–Grúzia 1–1; 2. csoport: Luxemburg–Fehéroroszország 0–2, San Marino–Moldova 0–1. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1445
szavazógép
2018-11-17: Sport - :

Negyedik a Sepsi-SIC, tizedik a KSE (Kosárlabda)

Csütörtöktől vasárnapig zajlik Bukarestben a 3 × 3 elleni női kosárlabda Román Kupa első négy teremtornája, amelyen a Nemzeti Liga mind a tizenhárom csapata érdekelt. A mezőnyben így ott van két háromszéki alakulatunk, a Sepsi-SIC (Demeter Nóra, Kovács Renáta, Anca Șipos, Viorela Rus) és a Kézdivásárhelyi SE (Bölöni Noémi, Holinka-Miklós Hanna, Ramona Dănălache, Kovács Kincső) is. A szabályzat értelmében a részt vevő együtteseket négy csoportba sorolják, a csapatoknak pedig négy 18–35 év közötti hazai kosarasból kell állniuk.
2018-11-17: Közélet - :

Együtt az autonómiáért

A nehézségek ellenére abban bízik a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), hogy sikeres lesz a vasárnapi székely nagygyűlés. Az SZNT sajtószolgálatának közleménye szerint az eseményen áttekintik az elmúlt egy évszázad eseményeit, a székely önrendelkezési törekvések állomásait, és arra is keresik a választ, hogyan lehet a történelmi tanulságokból merítve továbbra is többségi közösségként megvalósítani a szabadság intézményeit Székelyföldön.