Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csendőrök sérültek

2018. november 19., hétfő, Közélet

Zárt teherkocsis csendőrautó ütközött össze tegnap egy kisteherautóval a Bodzafordulóhoz tartozó Bredét közelében. Heten megsérültek, ketten súlyosan.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egyik sofőr a roncsok közé szorult. A helyszínre több egységgel szálltak ki. A Kovászna megyei katasztrófavédelem szóvivője, Marius Tolvaj elmondta, a súlyosan megsérültek egyike csendőr, aki a zárt teherkocsit vezette. Ő volt az, akit ki kellett emelni a roncsok közül. A másik sérült civil. Mindkettőjüket a brassói sürgősségire szállították, a többi sérültet a bodzafordulói kórházban látják el. A csendőrautó bevetésen volt. Zajlik a vizsgálat annak kiderítésére, hogyan történt a baleset. Egyelőre annyit tudni, hogy az ütközés frontális volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2018-11-19: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Ha én nem, akkor a lelkem... (Székföldi magyar napok)

Zsúfolásig telt szombaton a pályázati pénzből kifogástalanul felújított hidvégi kultúrotthon a megyevezetés által kezdeményezett és szervezett Székföldi magyar napok befejező szórványerősítő rendezvényén.
2018-11-19: Közélet - Fekete Réka:

Hűség az anyanyelvhez

A magyar nyelv napja közelében ki kell emelnünk, hogy keményen kell küzdenünk a magyar nyelv érvényre juttatásáért, hogy anyanyelvünk elnyerje méltó helyét itt, Románia határain belül is – mondta Péter Sándor, a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny zsűrijének elnöke a vetélkedő szombati sepsiszentgyörgyi megnyitóján. A rendezvényre közel kétszáz diák érkezett tizenkét erdélyi megyéből, valamint Moldvából és Bukarestből. A versenyt három kategóriában, több korcsoportban hét helyszínen tartották.