Hentes- és mészárosképzésNyerjen egy ingyenes helyet

2018. november 20., kedd, Gazdakör
December 14–16. között Nagybaconban szervezi meg első hentes- és mészáros képzését az AgroSIC Közösségek Közti Társulás.
Szerkesztőségünk egy ingyenes helyet ajánl fel az érdeklődőknek. Jelentkezni a decemberre szóló, Háromszék-előfizetést igazoló nyugta felmutatásával december 5-ig lehet személyesen a Háromszék szerkesztőségében, telefonon a 0267 351 504 számon vagy a hpress@3szek.ro címen. Sorsolás december 6-án.
Háromszék
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 335
szavazógép
2018-11-20: Gazdakör - Bokor Gábor:

Működik a falugazdász-hálózat

Kétévnyi előkészület után a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete által felépített falugazdász-hálózat frissen alkalmazott munkatársai megtartották első munkaülésüket, ezzel gyakorlatilag is megkezdték tevékenységüket. Az ülésre a csíkszeredai megyeházán került sor. A falugazdászok mellett jelen voltak az egyesület vezetőségi tagjai, agrárintézmények képviselői, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A többórás megbeszélésen rögzítették a hálózat rövid távú célkitűzéseit, megjelölték a falugazdászok feladatait.
2018-11-20: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Sikeres volt-e a nagygyűlés?

Kimondottan jó hangulatú rendezvényen vehettek részt mindazok, akik vasárnap délután Sepsiszentgyörgyön ellátogattak a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett székely nagygyűlésre. De mert a tömegrendezvény sikerét általában számokban is mérik, jogosan merül fel a kérdés: sikeresnek tekinthető-e a mintegy ötezer fős megmozdulás?