Óvatosan vezessünk

2018. november 20., kedd, Közélet

A havazás beálltával a Kovászna megyei rendőrség felhívja a gépkocsivezetők figyelmét a téli útviszonyoknak megfelelő vezetésre. Csak akkor keljünk útra, ha feltétlenül szükséges – ajánlják a rendőrök.

Vezetéskor legyünk körültekintőek, tartsunk a megszokottnál jóval nagyobb követési távolságot. Csúszós úton ne fékezzünk, vezessünk óvatosan és hagyatkozzunk a motorfékre. Kerüljük a hirtelen fékezést és kormánymozdulatokat. Ha hosszú útra megyünk, tájékozódjunk a várható időjárási körülményekről és az útviszonyokról. Ellenőrizzük az akkumulátor állapotát. Használjunk fagyálló folyadékot az autóban. Ellenőrizzük az ablaktörlőket. Ami nagyon fontos: a gépjárművet feltétlenül lássuk el téli gumiabronccsal. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 193
szavazógép
2018-11-20: Kármentő - Váry O. Péter:

Jegyzet a váratlanul jött télről

Hát engem nagyon váratlanul ért a tél. Bár már napokkal ezelőtt olvastam, hogy minden útkarbantartó cég felkészült a havazásra, és ebből sejthettem volna, hogy előbb-utóbb le is fog havazni, én mégsem tettem meg a megfelelő előkészületeket. Ehhez, ugye, előbb ráhangolódás kellene.
2018-11-20: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Tanasă apró győzelme

A románok etnikai megkülönböztetése miatt büntette meg Sepsiszentgyörgy polgármesterét az Országos Diszkriminációellenes Tanács – jelentette be Dan Tanasă saját honlapján, a közlést pedig szétküldte az országos és helyi sajtónak is. A hír azonban legalábbis sántít.