Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kevesebbet építünk

2018. november 21., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A hazai építőipar egy százalékkal gyengébben teljesített szeptemeberben, mint egy évvel korábban, miközben az unió országaiban átlagosan 4,2 százalékos növekedést jegyeztek az ágazatban – jelenti az Eurostat.

Ezen belül is vannak országok – Magyarország, Szlovákia –, ahol az építőiparban több mint 25 százalékos bővülést értek el, egyedül Bulgáriában, Svédországban és nálunk tapasztaltak csökkenést.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 391
szavazógép
2018-11-21: Pénz, piac, vállalkozás - :

Megyei munkaerő

A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség közleménye szerint októberben 3,48 százalékos munkanélküliségi rátát jegyeztek Háromszéken, ami 0,04 százalékponttal több, mint egy hónappal korábban.
2018-11-21: Közélet - Nagy D. István:

A városatyák miatt bukhat az átvétel (Sepsiszentgyörgyi városi stadion)

Váratlanul bukott el tegnap a sepsiszentgyörgyi közgyűlés rendkívüli ülésén a városi stadion önkormányzati tulajdonba kerüléséhez szükséges határozattervezet. A jóváhagyásához kétharmados többségre lett volna szükség, de a román pártok tartózkodó, illetve ellenvoksa, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselőinek a szavazástól való távolmaradása miatt nem sikerült elfogadnia a testületnek. Mindez bő félórás, személyeskedésekkel bőven tűzdelt vitához vezetett.