Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Terrorcselekmény a brüsszeli merénylet

2018. november 21., szerda, Világfigyelő

Terrorista gyilkossági kísérlet ügyében indult nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki tegnap reggel megkéselt egy rendőrt Brüsszel központjában – jelentette a helyi sajtó.

  • Rendőrségi szalag zárja le egy rendőrőrs előterét, miután egy támadó késsel megsebesített egy rendőrt. Fotó: MTI / EPA / Julien Warnand
    Rendőrségi szalag zárja le egy rendőrőrs előterét, miután egy támadó késsel megsebesített egy rendőrt. Fotó: MTI / EPA / Julien Warnand

Ine Van Wymersch, a brüsszeli ügyészég szóvivője megerősítette, hogy a feltételezett merénylő több szemtanú szerint is azt kiáltotta, hogy Allah akbar! (Allah hatalmas), de hangsúlyozta: ennél többre van szükség annak megállapításához, hogy valóban iszlamista terrortámadás történt-e, így tovább vizsgálják a lehetséges okokat. „A terrorista dimenzió nem egyértelmű, azonban a lehető legszélesebbre kell nyitnunk a jogi kontextust” – mondta. A gyanúsított tegnap reggel 6 óra előtt késsel támadt egy rendőrre a város főtere, a Grand Place közelében. A tettest a rendőr társa többször is meglőtte. A két sebesültet kórházba szállították, egyikük sincs súlyos állapotban. Sajtóhírek szerint a férfinél két konyhakést találtak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1019
szavazógép
2018-11-21: Világfigyelő - :

Macron nem enged a tüntetőknek

A kormány ellenáll az üzemanyag adóemelése elleni megmozdulásoknak, amelyeknek csak az előremutató párbeszéd és a magyarázat vethet véget – jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő a belgiumi Louvain la Neuve-ben tegnap.
2018-11-21: Világfigyelő - :

Nem kell az ENSZ migrációs csomagja a lengyeleknek

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját – jelentették be Varsóban a tegnapi kabinetülést követően.