Nem kell az ENSZ migrációs csomagja a lengyeleknek

2018. november 21., szerda, Világfigyelő

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját – jelentették be Varsóban a tegnapi kabinetülést követően.

A PAP hírügynökség által ismertetett állásfoglalás szerint Lengyelország a december 10-én kezdődő marrákesi csúcstalálkozón, valamint az ENSZ fórumán később esedékes szavazáskor sem fogja támogatni a megállapodást. „A dokumentum nem teljesítette a lengyel elvárásokat, nem nyújt elegendő garanciát arra, hogy az államok szuverén jogukat gyakorolhassák a bevándorlók befogadását, a legális és az illegális migráció megkülönböztetését illetően” – áll a közzétett közleményben. A migrációs csomag jóváhagyási folyamatából eddig az Egyesült Államok, Ausztrália, Magyarország, Ausztria, Bulgária és Csehország lépett ki, Észtországban pedig a napokban kormányválság alakult ki miatta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1744
szavazógép
2018-11-21: Világfigyelő - :

Terrorcselekmény a brüsszeli merénylet

Terrorista gyilkossági kísérlet ügyében indult nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki tegnap reggel megkéselt egy rendőrt Brüsszel központjában – jelentette a helyi sajtó.
2018-11-21: Belföld - :

Maradjanak titkosak

A legfelsőbb bíróság és két ellenzéki párt – a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség is alkotmányossági kifogást emelt tegnap a több dokumentum titkosságának feloldásáról szóló törvény ellen.