Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sajtkészítés, túra és kastélylátogatás

2018. november 23., péntek, Nyílttér

A sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskola VI. C és VIII. B osztálya a Háromszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából közös osztálykiránduláson vett részt november közepén.

Első megállónkon, Uzonkafürdőn 15 perces gyaloglás után megérkeztünk a Bodor Jakab őstermelő és családja által működtetett Uzonkai Kézműves Sajt telephelyére, ahol a házigazdák forró teával vártak. A VIII. osztály másfél órás gyalogtúrára indult a közeli erdőbe, ahol megcsodálta a Pisztrángos borvízforrás mésztufa kúpjának nagyon szép képződményét. Ez idő alatt a VI. osztályosok megismerték a sajtkészítés minden mozzanatát, majd maguk is nekiálltak. Ezt követően a két osztály szerepet cserélt: a VI. ment gyalogtúrára, a VIII. készítette a sajtot, amelyet aztán kóstolásként mindenki hazavihetett. Búcsúzóul a házigazdák saját készítésű vajas-mézes kenyérrel vendégelték meg a társaságot.

Következő állomásunk a miklósvári Kálnoky-kastély volt, ahol részletes tárlatvezetésben volt részünk, megismerhettük a kastély történetét, betekintést nyerhettünk a Kálnoky család korabeli életébe és az elmúlt időszakban zajló épületfelújítási munkálatokba.

Szonda Kinga

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 665
szavazógép
2018-11-23: Nyílttér - :

Kulturális nevelés játékosan

Lezárult a Turulmadár Ifjúsági Iroda Tapasztalat – Oktatás – Kultúra című, kulturális nevelést célzó projektje, amely a Berde Mózsa Kör keretében valósult meg. Célja a művelődés iránti érdeklődés növelése, valamint a szépérzék és a kreativitás fejlesztése volt.
2018-11-23: Nyílttér - :

Mit jelent a kiszolgáltatottság?

Rá vagy utalva a környezetedre az alapvető szükségletek megoldásához is (ágytál, mosakodás). Sajnos, már volt ilyen tapasztalatom. Hogyan éltem meg? Mondanom sem kell, nagyon kínosan.