Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az EU foglalkozzon a nemzeti kisebbségekkel

2018. november 23., péntek, Világfigyelő

Az Európai Uniónak hatáskörébe kellene vonnia az őshonos kisebbségek jogvédelmének ügyét – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a Kárpát-medencei magyar jogvédelemről rendezett tegnapi budapesti konferencián.

A külhoni autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban közvetítő miniszterelnöki megbízott a Kisebbségi Jogvédő Intézet rendezvényén tartott előadásában arról beszélt: jelenleg az EU „berzenkedik” attól, hogy a kérdéssel foglalkozzon. Fontosnak nevezte az őshonos kisebbségek definiálását, és azt, hogy rádöbbentsék az EU-t: különbséget kell tenni az őshonos kisebbségek és az újdonsült európai polgárság várományosai között.

Kötelező erejű, egységes szabályozásra lenne szükség az őshonos kisebbségek védelme ügyében, és ehhez kapcsolódóan a megvalósítás intézményes ellenőrzésére is. Jelezte: 2024-ben Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét, ezt jó alkalomnak nevezte arra, hogy ezzel a kérdéssel „tematizálja” Magyarország az EU-t.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 393
szavazógép
2018-11-23: Világfigyelő - :

Újabb magyarellenes plakátok Kárpátalján

A fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyütt tegnap Kárpátalján – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.
2018-11-23: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Le kell venni a Petőfi-táblát

Bírósági ítélet kötelezi Sepsiszentgyörgy önkormányzatát arra, hogy távolítsa el a Petőfi Sándor utcanévtáblát, és 1918. december 1. feliratú táblát helyezzen el.