Újabb magyarellenes plakátok Kárpátalján

2018. november 23., péntek, Világfigyelő
A fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyütt tegnap Kárpátalján – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.
Az óriásplakátokon Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora látható, mögöttük pedig egy turulmadár. A plakátok alján látható felirat arra szólítja a polgárokat, hogy együtt győzzék le a fasizmust. A rendvédelmi szervek és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nem tudja, ki helyezte ki az óriásplakátokat.
Mindazonáltal a jelek arra utalnak, hogy a mostani ügynek köze lehet ahhoz az esethez, amikor október 20-án Állítsuk meg a szeparatistákat! felirattal és a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének – köztük Orosz Ildikónak – a nevével és fényképével jelentek meg óriásplakátok a főutak mentén Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében – adta hírül a mukachevo.net hírportál.
Emlékeztetett: Orosz Ildikót az SZBU kárpátaljai kirendeltsége a múlt héten Ungváron kihallgatta az október 23-án Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján tartott központi megemlékezésen mondott beszéde miatt, amelyben az ukrán hatóságokat „kommunista és fasiszta módszerek” alkalmazásával vádolta.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 371
szavazógép
2018-11-23: Világfigyelő - :

Bezárulnak Nagy-Britannia kapui

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerét körvonalazó politikai megállapodás sok egyéb célkitűzés mellett egyszer és mindenkorra véget vet az EU-állampolgárok megkötések nélküli betelepülésének, ugyanakkor garantálja a már az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok jelenlegi jogosultságainak további érvényesülését – mondta tegnap a brit miniszterelnök.
2018-11-23: Világfigyelő - :

Az EU foglalkozzon a nemzeti kisebbségekkel

Az Európai Uniónak hatáskörébe kellene vonnia az őshonos kisebbségek jogvédelmének ügyét – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a Kárpát-medencei magyar jogvédelemről rendezett tegnapi budapesti konferencián.