Színházi nevelés felnőtteknek

2018. november 24., szombat, Magazin

Felnőttek számára indít színházi nevelői képzést az Osonó Színházműhely és a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népis­kola. A színjátszás, drámajáték, iskolai drámapedagógiai munka iránt érdeklődő pedagógusok, csoportvezetők, ifjúsági munkások és közművelődési szakem­berek számára hatodik éve szervezik a képzést.

Ez 120 órában olyan területekre nyújt betekintést, mint a személyiségfejlesztés, csoportvezetési és drámapedagó­giai alapismeretek, színházpedagógia, beszédművelés, beszédkészség-fejlesztés, szituációs gyakorlatok és színháztörténeti alapismeretek. A Prezsmer Boglárka dramaturg, dráma- és színházpedagógus, Fazakas Misi színész, rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár színész, tréner által vezetett képzés Sepsiszentgyörgyön zajlik három hosszú hét­végén (2019. január 11–13., március 22–24., május 10–12.), valamint egy többnapos nyári táborban. A teljes képzés költsége 300 lej, illetve 65 lejes beiratkozási díj, amelyet a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola titkárságán kell befizetni. Érdeklődni, iratkozni a 0740 578 725-ös telefonszámon lehet. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2018-11-24: Magazin - Fekete Réka:

A világ változik – és mi?

A Globális nevelés hete elnevezésű program részeként tegnap több, mint ötszáz diák vonult ki Sepsiszentgyörgy főterére, ahol jelmondatokban fejezték ki a résztvevők, szerintük mit kell tennünk az élhető jövőért és környezetünk tisztaságának, épségének megvédéséért.
2018-11-24: Magazin - :

Pál István Szalonna Károly herceg születésnapján

A brit trón várományosa, Károly herceg 70. születésnapi ünnepségén a Bu­ckingham-palotában játszott Pál István Szalonna és bandája – hangzott el az M5-ös csatorna Kult’30 című műsorában.