Kosaras iskolalátogatás

2018. november 24., szombat, Közélet

Több kosár gyümölccsel és zöldséggel ajándékozták meg tegnap a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskola diákjai az őrkői Néri Szent Fülöp Általános Iskola elemistáit, majd együtt rajzoltak, festettek.

  • Gyümölcsosztás után együtt rajzoltak a gyermekek. Fotó: Albert Levente
    Gyümölcsosztás után együtt rajzoltak a gyermekek. Fotó: Albert Levente

A Colan-iskola diákjai már napokkal ezelőtt nagy izgalomban voltak, mert tudták, olyan iskolába mennek, amelynek még a környékén sem jártak a legtöbben.

Szőcs Emese iskolaigazgató lapunknak azt mondta, éppen az volt a cél, hogy a gyermekek szembesüljenek azzal, hátrányosabb helyzetben is élnek gyermekek, mint ők, amúgy pedig az akció a gyümölcs- és zöldségadományozás hete elnevezésű program része. A tegnapi kosaras iskolalátogatást kezdetnek tekintik egy kialakuló kapcsolathoz – mondta az igazgató.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2018-11-24: Közélet - Váry O. Péter:

Kiállítás a kalákáról

Háromszéken minden bizonnyal ismert a kalákában újjáépített népi fürdők – ahogy errefelé mondják: feredők – története – erről nyílott kis kiállítás tegnap délután a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban.
2018-11-24: Közélet - Bokor Gábor:

Élet az uzoni könyvtárban

A fagyos idő, a korai sötétedés ellenére szép számban jelentek meg az uzoniak kedd délután az Erdélyi Lajos Községi Könyvtár emeleti termében szervezett író-olvasó találkozón. Az érdeklődés nem volt váratlan: Ballai Tímea Barbara könyvtárvezető meghívottja Kuti János volt – az író, a Háromszék munkatársa, az uzoni könyvszerető közösség régi barátja lapunk ez év eleji közönségtalálkozóján is nagy sikert aratott. Most a Lássuk a medvét! és a Megyek hóhányónak című köteteibe nyújtott betekintést.