Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföldi városok polgármestereinek találkozójaKözös gondokról tanácskoztak

2018. november 26., hétfő, Közélet

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere volt a házigazdája a székelyföldi magyar városok polgármesterei soros találkozójának, melyen közös gondokról  tanácskoztak és időszerű kérdéseket vitattak meg.

  • Fotó: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala
    Fotó: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala

A polgármesterek találkozója Székelyudvarhely polgármestere, Gálfi Árpád javaslatára indult el a 2016-os választások után, azóta negyedévente tanácskoznak más-más városban. A kézdivásárhelyi zárt körű találkozón Kádár Magor és Gyerkó László tartott előadást a székelyföldi városok elöljáróinak – adta hírül tegnap sajtóközleményben a céhes város polgármesteri hivatalának kommunikációs irodája.

A kézdivásárhelyi találkozón Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Kovászna, Barót, Tusnádfürdő, Borszék, Szentegyháza, Székelykeresztúr és Nyárádszereda polgármestere vett részt. Bokor Tibor házigazdaként elmondta: fontosnak tartja ezeket az összejöveteleket, mert a problémák a legtöbb esetben közösek, a dilemmák is hasonlóak, és ezek a legjobb alkalmak arra, hogy kötetlenül, mélyrehatóbban tudjanak beszélni közös dolgaikról.

Kádár Magor egyetemi docens, kommunikációs szakember a városmárkázás fontosságáról beszélt, kiemelve: a városvezetőknek oda kell figyelniük arra, hogy mit mondanak el és mit akarnak elmondani városukról, hiszen ez nagyban meghatározza megítélésüket. „Az nagyon jó, ha a városmárkázás folyamatának kezdetekor az adott városnak már van egy erős szimbóluma, ami köré építhetjük a városbrandet. Kézdivásárhely esetében egyértelműen Gábor Áronra és az udvarterekre helyeztük a hangsúlyt, hiszen a városvezetés ezeket nevezte meg a legfontosabb üzenethordozóknak” – mondta a szakember a téma kapcsán.

Gyerkó László, a Versenytanács elnökségi tagja a Versenyhivatal szerepéről beszélt, kitért a hatályban lévő törvényekre, a kivizsgálások miértjére, a bírságokra és állami segélyekre, illetve hosszabban vázolta azokat a szakterületeket, amelyek állami támogatásban részesültek az elmúlt évben. Előadása végén elmondta: használható dokumentációval is szeretne szolgálni a székelyföldi polgármestereknek, amelyből kiderül, hogyan kell összeállítani egy Versenytanácsnak szánt iratcsomót, illetve hogy milyen kérdésekben tud segítségükre lenni a Versenytanács.
A találkozó második részében a polgármesterek meglátogatták a tizenegy hónapja elkészült műjégpályát.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2018
szavazógép
2018-11-26: Közélet - :

Készülnek az EP-választásra

Készül a jövő évi európai parlamenti választásokra az RMDSZ is, nem csak más pártok – jelentette be Tamás Sándor, a szövetség háromszéki területi szervezetének elnöke.
2018-11-26: Jegyzet - Kuti János:

Iohannis antiszemita? (A múlt hét)

A világ számos országában előfordul, hogy kormányválság alakul ki, és hónapokon át bizonytalanságban élnek az illető ország választói, mint történt a tavalyi németországi és az idei szeptemberi svédországi választások után is. Nekünk két év alatt már volt három kormányfőnk és 65 miniszterünk.