Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásÚjabb jó eredményben bíznak a Jászvásári Poli ellen

2018. november 29., csütörtök, Sport

A Sepsi OSK pénteken 17.30 órától a Jászvásári Poli vendégeként lép pályára az Emil Alexandrescu Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A piros-fehérek eddig mindhárom egymás elleni mérkőzésüket megnyerték.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A szentgyörgyi csapat az előző fordulóban 1–0 arányban győzött az Astra Giurgiu ellen a megyeszékhelyi stadionban, míg a Jászvásári Poli hazai pályán szenvedett 2–1 arányú vereséget a FCSB együttesétől. A háromszéki csapat és a Iași megyei gárda az előző idényben kétszer találkozott, legutóbb augusztusban léptek pályára egymás ellen, akkor a Sepsi OSK Ousmane Viera, Stefan Velev és Yasin Hamed találatával, kapott gól nélkül diadalmaskodott, de az elmúlt idényben is mindkétszer sikerült begyűjteni a győzelemért járó három pontot. A jászvásári labdarúgók eddig 7 gólt kaptak a piros-fehérektől és csak egyet rúgtak.

A szentgyörgyi együttes tizenhat fordulót követően 23 ponttal a felsőházi rájátszást érő hatodik helyet foglalja el, a Flavius Stoican edzette labdarúgók pedig tizenhét ponttal – öt győzelem, két döntetlen, kilenc vereség – a tizenharmadikok.

Az Eugen Neagoe irányította csapat idegenbeli mérlege két győzelem, négy döntetlen és két vereség, a piros-fehér mezesek ezeken a találkozókon nyolc gólt jegyeztek és hét találatot kaptak. A Poli hazai környezetben négy meccsen nem szerzett pontot, háromszor győzött és egyszer osztozkodott a pontokon, illetve ezeken a találkozókon 9 rúgott és 11 kapott gól a mérlegük.

„Újabb nagyon fontos találkozó előtt állunk, a bajnokság kiegyensúlyozott, kevés különbség van a csapatok között, elég csak az eddigi eredményekre gondolnunk vagy rápillantanunk a tabellára. Nagyon fontos győzelem után vagyunk, de Jászvásáron egy teljesen más mérkőzés vár ránk. Pénteki ellenfelünknek értékes és tapasztalt játékosai vannak, elsősorban a hátvédekre, Mihalachéra és Frăsinescura gondolok, de Andrei Cristea játékáról sem szabad megfeledkezni. A Poli hazai pályán nagyon keményen játszik, már-már az agresszivitás határán, erre fel kell készülnünk. Ha nem leszünk erősebbek náluk, ha nem szaladunk többet, mint ők, nagyon nehéz lesz jó eredményt elérni az otthonukban” – nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Eugen Neagoe vezetőedző, aki azt is elmondta, hogy a pénteki mérkőzésen Igor Jovanović és Stephan Drăghici eltiltás miatt nem játszhat, de bízik abban, hogy a helyükre lépő játékosok magas színvonalon fognak teljesíteni.

Az 51 éves szakember nem aggódik az időjárás-előrejelzés miatt sem, annak ellenére, hogy játék idejére mínusz fokokat jósolnak, úgy véli, emiatt felesleges panaszkodni. Mindkét csapat azonos körülmények között fog játszani, mentálisan és fizikailag is készen kell állniuk erre a kihívásra.

A 17. forduló programja: * pénteken Jászvásári Poli–Sepsi OSK (17.30 óra), Kolozsvári CFR–FC Voluntari (20 óra) * szombaton FC Hermannstadt–Concordia Chiajna (14 óra), FC Viitorul–Dinamo (20 óra) * vasárnap Craiova–Dunărea Călărași (17 óra), FCSB–Medgyesi Gázmetán (20 óra) * hétfőn Astra Giurgiu–FC Botoșani (20 óra).

 

Idei utolsó mérkőzésére készül a KSE

A hét mérkőzés óta nyeretlen Kézdivásárhelyi SE pénteken 14 órától a Ceahlăul Piatra Neamț csapatát fogadja a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Az előző játéknapon a felső-háromszéki együttes döntetlent játszott a sereghajtó Darabani vendégeként (3–3), míg a Piatra Neamț szabadnapos volt. A kék-fehérek tizenöt ponttal a rangsor kilencedik helyén állnak, a Ceahlăul pedig húsz ponttal a hatodik. Ebben a szezonban a kézdivásárhelyi csapat hazai környezetben háromszor győzött, kétszer döntetlent játszott és egyszer vereséget szenvedett, ezeken a mérkőzéseken tizennégy rúgott és hat kapott gól a mérlege. A Neamț megyei együttes idegenben három győzelmet, egy döntetetlent és két vereséget jegyezhet, ezeken a találkozón hat találatot szereztek és négyet kaptak.

A 15. forduló programja (péntek, 14 óra): Șomuz Fălticeni–Râmnicu Sărat, Focșani–FC Botoșani II., Foresta Suceava–Bucovina Rădăuți, Kézdivásárhelyi SE–Ceahlăul Piatra Neamț, Metalul Buzău–Sănătatea Darabani, Sporting Liești–Pașcani, Galaci Oțelul–Știința Miroslava, a Gloria Buzău szabadnapos. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 148
szavazógép
2018-11-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Megrendült szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a sepsikőröspataki
id. RUZSA LAJOS
életének 84., boldog házasságának 56. évében 2018. november 28-án hirtelen visszaadta lelkét Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait november 30-án 13 órától helyezzük örök nyugalomra a ravatalozóháztól a sepsikőröspataki temetőben római katolikus szertartás szerint.
Részvétfogadás csütörtökön 17 órától, valamint a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
du.
2018-11-29: Család - :

Karnyújtásnyira a világháló 6.

A mai tizen- és huszonévesek az első olyan generáció, amelyet elképesztő mennyiségű elektronikus szórakozási lehetőség fogadott. Ezért a legkülönfélébb új hatások érhetik őket, amelyek hosszú távú következményeit 30–40 évvel később tudjuk csak mérni. Utólag!