Embercsempészek

2018. november 29., csütörtök, Belföld

Ázsiai és afrikai bevándorlók Nyugat-Európába juttatására szakosodott embercsempészbandát leplezett le a határrendészet tegnap hajnalban Temesváron.

  • Fotó: Adevarul
    Fotó: Adevarul

A gyanú szerint a román, egyiptomi, szíriai és török állampolgárokból álló bűnszövetkezet a török–bolgár–szerbiai útvonalon szervezte meg afrikai és ázsiai bevándorlók Romániába csempészését, akiket aztán a nyugati országhatárhoz irányítottak, hogy – többnyire járműveken elbujtatva – illegálisan a schengeni övezetbe juttassák őket. A nyomozati adatok szerint a bűnszövetkezet a tavalyi és idei év során legalább háromszáz bevándorló illegális határátlépésében segédkezett.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 672
szavazógép
2018-11-29: Belföld - :

Hófúvás, fagy

Hófúvás nehezítette a közlekedést tegnap az ország 17 déli megyéjében, ahol kedd este óta havazott, és bár nem hullott jelentős mennyiségű csapadék, a viharos szél, hófúvások és jegesedés miatt csúszósak, néhol hókásásak az utak.
2018-11-29: Belföld - :

Az orvoshiány ellen

Döntő kamaraként elfogadta tegnap a képviselőház azt a tervezetet, amely lehetőséget ad az orvosoknak, hogy kérésre csak 67 éves korukban vonuljanak nyugdíjba anélkül, hogy ezzel csorbulna az öregségi nyugdíjhoz való joguk.