Hófúvás, fagy

2018. november 29., csütörtök, Belföld

Hófúvás nehezítette a közlekedést tegnap az ország 17 déli megyéjében, ahol kedd este óta havazott, és bár nem hullott jelentős mennyiségű csapadék, a viharos szél, hófúvások és jegesedés miatt csúszósak, néhol hókásásak az utak.

  • Fotó: StirileProTv
    Fotó: StirileProTv

A szél miatt lezárták az öt legfontosabb fekete-tengeri kikötőt, a bukaresti nemzetközi repülőtéren pedig a gépek késéssel szálltak fel a jégtelenítési eljárás miatt, és késtek a vonatok is. A katasztrófavédelmet a jégréteg súlya alatt leszakadt fákhoz, az úton keresztbe fordult teherautók eltávolításához riasztották. A következő napokra a jelentős lehűlés és erős szél miatt adtak ki újabb elsőfokú riasztást az ország déli részén.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 672
szavazógép
2018-11-29: Belföld - :

A kisebbségekért kiálló román párt

A Demos, azaz a Demokrácia és a Szolidaritás Pártja a romániai magyar közösség számára magyar nyelvű üzenetet tett közzé honlapján, melyben – a romániai nem magyar politikai szervezetek közül elsőként – kijelentik: elítélik a magyar nyelvi jogok visszaszorítására tett kísérleteket, és kiállnak az etnikai kisebbségek önszerveződéshez való joga mellett.
2018-11-29: Belföld - :

Embercsempészek

Ázsiai és afrikai bevándorlók Nyugat-Európába juttatására szakosodott embercsempészbandát leplezett le a határrendészet tegnap hajnalban Temesváron.