Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Aggódik a brit jegybank

2018. november 29., csütörtök, Világfigyelő

A Bank of England tegnapi figyelmeztetése szerint a brit gazdaság összeomlásszerű recessziója és a font meredek értékvesztése lehet a következménye annak, ha Nagy-Britannia rendezetlen körülmények közepette távozik jövőre az Európai Unióból.

  • Fotó: bankofengland theguardian.com
    Fotó: bankofengland theguardian.com

A brit jegybank által a londoni alsóház pénzügyi bizottságának megbízásából összeállított, tegnap este bemutatott 87 oldalas tanulmány szerint a teljesen szabályozatlan kilépésre kidolgozott legrosszabb stresszhelyzeti szimulációs modellek arra vallanak, hogy a brit hazai össztermék (GDP) e forgatókönyv-változat esetén nyolc százalékkal zuhanna a 2019 első negyedévére várható szinthez képest. Ez sokkal súlyosabb recesszió lenne, mint amelyet a brit gazdaság a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válság alatt átélt: a brit hazai össztermék értéke a válság előtti utolsó csúcspont és az akkori ciklus mélypontja között összesen 6,25 százalékkal zuhant.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 389
szavazógép
2018-11-29: Világfigyelő - :

Seehofer a németországi muszlimokról

A Németországban élő iszlám vallású emberek hozzátartoznak az országhoz, ugyanolyan jogaik és kötelességeik vannak, mint bármelyik állampolgárnak – jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter tegnap Berlinben a kormány és a mintegy 4,5 milliós vallási közösség egyeztető fórumán, a Német Iszlám Konferencián. Seehofer az idén tavasszal élénk közéleti vitát indított el azzal a gondolatával, hogy a keresztény-zsidó hagyományok által formált kultúrájú Németországhoz nem tartozik hozzá az iszlám.
2018-12-01: Sport - Miska Brigitta:

Pontot szerzett a Sepsi OSK a jászvásári „jégpályán” (Labdarúgás, I. liga)

Hamar vezetéshez jutott Eugen Neagoe csapata, azonban a Jászvásári Poli az első félidőben egyenlített az Emil Alexandrescu Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának nyitómérkőzésén. A találkozót télies körülmények között rendezték, a labdarúgóknak mínusz 10 fokos hidegben kellett pályára lépniük, a játéktér pedig havas és jeges volt. A hideg ellenére a Székely Légió néhány tagja elkísérte a piros-fehér mezeseket.