Seehofer a németországi muszlimokról

2018. november 29., csütörtök, Világfigyelő
A Németországban élő iszlám vallású emberek hozzátartoznak az országhoz, ugyanolyan jogaik és kötelességeik vannak, mint bármelyik állampolgárnak – jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter tegnap Berlinben a kormány és a mintegy 4,5 milliós vallási közösség egyeztető fórumán, a Német Iszlám Konferencián. Seehofer az idén tavasszal élénk közéleti vitát indított el azzal a gondolatával, hogy a keresztény-zsidó hagyományok által formált kultúrájú Németországhoz nem tartozik hozzá az iszlám.
  • Fotó: blikk.hu
    Fotó: blikk.hu
Ezt a kijelentést most nem ismételte meg, viszont elmondta: az a legfontosabb kérdés, hogy miként lehet ösztönözni az iszlám olyan formájának kifejlődését, amely „társadalmunkban gyökerezik, követi értékeinket és életformánkat”, vagyis amely „Németországból származik, Németországban működik és Németországért dolgozik”.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 371
szavazógép
2018-11-29: Világfigyelő - :

A globális migráció ellen

Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a megbeszélésen, amelyet tegnap Genfben folytatott António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával.
2018-11-29: Világfigyelő - :

Aggódik a brit jegybank

A Bank of England tegnapi figyelmeztetése szerint a brit gazdaság összeomlásszerű recessziója és a font meredek értékvesztése lehet a következménye annak, ha Nagy-Britannia rendezetlen körülmények közepette távozik jövőre az Európai Unióból.