Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Seehofer a németországi muszlimokról

2018. november 29., csütörtök, Világfigyelő

A Németországban élő iszlám vallású emberek hozzátartoznak az országhoz, ugyanolyan jogaik és kötelességeik vannak, mint bármelyik állampolgárnak – jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter tegnap Berlinben a kormány és a mintegy 4,5 milliós vallási közösség egyeztető fórumán, a Német Iszlám Konferencián. Seehofer az idén tavasszal élénk közéleti vitát indított el azzal a gondolatával, hogy a keresztény-zsidó hagyományok által formált kultúrájú Németországhoz nem tartozik hozzá az iszlám.

  • Fotó: blikk.hu
    Fotó: blikk.hu

Ezt a kijelentést most nem ismételte meg, viszont elmondta: az a legfontosabb kérdés, hogy miként lehet ösztönözni az iszlám olyan formájának kifejlődését, amely „társadalmunkban gyökerezik, követi értékeinket és életformánkat”, vagyis amely „Németországból származik, Németországban működik és Németországért dolgozik”.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 393
szavazógép
2018-11-29: Világfigyelő - :

A globális migráció ellen

Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a megbeszélésen, amelyet tegnap Genfben folytatott António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával.
2018-11-29: Világfigyelő - :

Aggódik a brit jegybank

A Bank of England tegnapi figyelmeztetése szerint a brit gazdaság összeomlásszerű recessziója és a font meredek értékvesztése lehet a következménye annak, ha Nagy-Britannia rendezetlen körülmények közepette távozik jövőre az Európai Unióból.