Labdarúgás, III. ligaGyőzelemmel zárta az évet a Kézdivásárhelyi SE

2018. december 3., hétfő, Sport
Kurtuly Róbert szabadrúgásból szerzett góljával gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE a vendég Ceahlăul Piatra Neamț ellen a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A kék-fehérek ezzel a győzelemmel megtörték a hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat.
  • Fotók: Facebook / CSM Ceahlăul Piatra Neamț
    Fotók: Facebook / CSM Ceahlăul Piatra Neamț
A fagypont alatti hőmérséklet és a fagyos játékfelület nehezítette a labdarúgók feladatát, azonban a körülmények ellenére támadószellemben léptek fel a csapatok. A felső-háromszéki együttes a 10. percben a vezetést is megszerezhette volna, viszont egy szögletet követően Kurtuly Róbert lövése a jobb kapufán csattant. Nem sokkal később Marius Ștefănescu próbálkozott a tizenhatos vonaltól, ám Alexandru Barna könnyedén hárította, majd Kurtuly próbált a kilépő hálóőr felett átemelni, de nem járt sikerrel.
A folytatásban is a házigazdák akarata érvényesült, azonban a mezőnyfölény meddőnek bizonyult. A 31. percben Kanyó Szilárd lövését védte a vendégek kapusa, majd az első félidő hajrájában Ștefănescu előtt adódott lehetőség, azonban Barna ezúttal is résen volt. A másik oldalon Farkas Róbert hálóőrnek nem akadt dolga, hiszen a Piatra Neamț egyetlen kapura tartó lövést sem jegyezhetett.
A Kézdivásárhelyi SE a szünet után kiválóan kezdett, az 50. percben megszerezte a vezetést, miután Kurtuly a tizenhatos vonaltól kiválóan tekert szabadrúgásból a kapu jobb oldalába, Barna még hozzáért a labdához, de nem sikerült hárítania. Ezt követően Nicolae Păun passzolt a védők mögül kilépő Ștefănescu elé, aki egy csel után a hosszú felső sarkot vette célba, azonban a labda néhány centivel elkerülte a kaput. A kék-fehérek növelhették volna előnyüket, viszont egy szöglet után Silviu Stanciu közelről fejelt fölé, majd Kanyó próbálkozását védte a moldvai csapat kapusa.
 
 
A Ceahlăul az utolsó tíz percben az egyenlítés reményében magához ragadta a kezdeményezést, viszont a kézdivásárhelyiek fiatal kapusa Bogdan Oteliță, majd Andrei Vîlea lövésénél is bravúros védést mutatott be. Néhány perccel a mérkőzés vége előtt a hazaiak növelhették volna előnyüket, azonban néhány méterről nem tudtak a hálóba gurítani. A vendégcsapat a 88. percben egyenlíthetett volna, ám Vîlea közeli lövésénél Stanciu a gólvonalról mentett, így a KSE behúzta szezonbeli ötödik győzelmét, valamint ez volt a negyedik mérkőzése kapott gól nélkül.
„Sok gólszerzési lehetőséget kidolgoztunk, viszont csak egyszer sikerült kapuba találnunk, az ellenfelünk a mérkőzés végén pedig közel volt az egyenlítéshez. Szükségünk van egy vérbeli csatárra, hiszen ezúttal a gólvonalról és a kapufáról kipattanó labdát nem tudtuk a hálóba pöckölni. Próbáltunk játszani ezen a jeges pályán, Stanciu és én sérülten léptünk pályára, az első számú kapusunk, Bunduc izomszakadás miatt nem tudta vállalni a játékot. Szerintem látványos futballt mutattunk, a Ceahlăul is egy fiatal csapat, akárcsak a mienk, ők is inkább a támadójátékra figyeltek. A kapusunk, Farkas az idényben először volt kezdő, és a végén két bravúros védéssel bebiztosította a három pontot számunkra. Egyelőre pihenünk egy keveset, majd a téli szünetben szeretnénk megerősíteni a játékoskeretünket” – nyilatkozta a mérkőzés után Gazda József.
Labdarúgó III. liga, 1. csoport, 15. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Ceahlăul Piatra Neamț 1–0 (0–0).
Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 50 néző. Vezette: Valentin Burla (Jászvásár). KSE: Farkas–Kurtuly (Vârtosu, 90 + 4.), Gajdó T., Ștefănescu, Bagoly, Păun, Gazda, Stanciu, Kanyó, Gajdó G. (Vlădulescu, 90 + 1.), Dushkaj (Veress, 78.). Edző: Polgár László. Piatra Neamț: Barna–Dumbrăvean, Rusu, Andreș, Strat, Rotaru, Toma (Antim, 72.), Pîntea, Copoț-Barb, Vasile (Oteliță, 40.), Vîlea. Edző: Gabriela Rădulescu. Gólszerző: Kurtuly (50.). Sárga lap: Bagoly (60.), Gajdó G. (67.), Kurtuly (76.), Ștefănescu (89.), illetve Vasile (25.), Rusu (76.), Rotaru (90 + 4.).
További eredmények: Șomuz Fălticeni–Râmnicu Sărat 1–0, Focșani–FC Botoșani II. 1–1, Foresta Suceava–Bucovina Rădăuți 2–4, Metalul Buzău–Sănătatea Darabani 5–1, Sporting Liești–Pașcani 1–0, Galaci Oțelul–Știința Miroslava 2–1, a Gloria Buzău szabadnapos volt.
A rangsor:
1. Gloria                      12        2            0        40–9    38
2. Oţelul                      11        2            1        28–5    35
3. Rădăuţi                   10        1            3        26–10  31
4. Miroslava                10        1            3        23–13  31
5. Lieşti                         6        3            5        18–12  21
6. Suceava                     6        3            5        19–20  21
7. Focşani                      5        5            4        19–14  20
8. Ceahlăul                    6        2            6        15–12  20
9. KSE                            5        3            6        21–21  18
10. Metalul                    4        4            6        15–19  16
11. Fălticeni                   4        1            9        12–28  13
12. Rm. Sărat                2        4            8          9–22  10
13. Botoşani                  2        2          10        13–25    8
14. Paşcani                    2        2          10          8–25    8
15. Darabani                  2        1          11        13–44    7
A harmadosztályú bajnokság márciusban folytatódik.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 371
szavazógép
2018-12-03: Autóvilág–Technika - :

Emelkedik a tengerszint az olvadó gleccserek miatt

A kisebb, nem regisztrált gleccserek is jelentősen hozzájárultak a tengerszint emelkedéséhez a 20. században: hatásukra 5 centiméterrel lett magasabb a vízszint – derült ki osztrák kutatók tanulmányából.
2018-12-03: Sport - :

A horvát és a walesi csapattal egy csoportban a magyarok (Labdaúgás, Európa-bajnokság)

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátország, valamint Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán csapatával szerepel majd egy csoportban a 2020-ban rendezendő Európa-bajnokság selejtezősorozatában.