Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdaúgás, Európa-bajnokságA horvát és a walesi csapattal egy csoportban a magyarok

2018. december 3., hétfő, Sport

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátország, valamint Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán csapatával szerepel majd egy csoportban a 2020-ban rendezendő Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A Dublinban megtartott vasárnapi sorsolást a Nemzetek Ligája-eredmények alapján a negyedik kalapból várta Marco Rossi együttese, amely az ötcsapatos E-csoportba került. Ezenkívül még négy csoportba sorsoltak öt-öt válogatottat, további ötbe pedig hatot-hatot. Mindegyikből az első kettő jut ki a kontinensviadalra, amelynek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest is, ahol három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor. A rendezők részvétel esetén a csoportkörben két meccset hazai pályán játszhatnak.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntése értelmében az Eb-nek otthont adó 12 ország csapatai közül legfeljebb kettő kerülhetett azonos csoportba, hogy a házigazdák mindegyikének legyen esélye a részvétel kiharcolására, illetve azon országokból is legfeljebb kettőt sorsolhattak össze, amelyeket szélsőséges téli időjárás szokott sújtani. Öt párharc – örmény–azeri, gibraltári–spanyol, koszovói–bosnyák, koszovói–szerb és ukrán–orosz – politikai okokból nem volt engedélyezett, és a nagy távolságra is vonatkozott korlátozás.

A sorsolásra hat kalapot alakítottak ki, de az elsőt két részre bontották, mert a Nemzetek Ligája jövő júniusi négyes döntőjében érdekelt válogatottaknak – Portugália, Svájc, Hollandia és Anglia – mindenképpen ötcsapatos csoportba kellett kerülniük, hogy számukra szabad legyen a döntő időpontja. Az Eb-selejtező mérkőzéseit jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulók keretében bonyolítják le, az ötcsapatos csoportok résztvevőinek pedig lesz két szabadnapjuk.

A csoportok: A-csoport: Anglia, Csehország, Bulgária, Montenegró, Koszovó; B-csoport: Portugália, Ukrajna, Szerbia, Litvánia, Luxemburg; C-csoport: Hollandia, Németország, Észak-Írország, Észtország, Fehéroroszország; D-csoport: Svájc, Dánia, Írország, Georgia, Gibraltár; E-csoport: Horvátország, Wales, Szlovákia, Magyarország, Azerbajdzsán; F-csoport: Spanyolország, Svédország, Norvégia, Románia, Feröer-szigetek, Málta; G-csoport: Lengyelország, Ausztria, Izrael, Szlovénia, Macedónia, Lettország; H-csoport: Franciaország, Izland, Törökország, Albánia, Moldova, Andorra; I-csoport: Belgium, Oroszország, Skócia, Ciprus, Kazahsztán, San Marino; J-csoport: Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Görögország, Örményország, Liechtenstein.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 392
szavazógép
2018-12-03: Sport - Miska Brigitta:

Győzelemmel zárta az évet a Kézdivásárhelyi SE (Labdarúgás, III. liga)

Kurtuly Róbert szabadrúgásból szerzett góljával gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE a vendég Ceahlăul Piatra Neamț ellen a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A kék-fehérek ezzel a győzelemmel megtörték a hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat.
2018-12-03: Sport - :

Vereséggel kezdett a magyar válogatott (Női kézilabda, Európa-bajnokság)

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton 28–25-re kikapott a legutóbb ezüstérmes Hollandia csapatától a Franciaországban zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában Montbéliard-ban. A két csapat 44. alkalommal találkozott egymással, a magyarok negyven győzelem mellett mindössze negyedszer kaptak ki.