Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kézilabda, Európa-bajnokságVereséggel kezdett a magyar válogatott

2018. december 3., hétfő, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton 28–25-re kikapott a legutóbb ezüstérmes Hollandia csapatától a Franciaországban zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában Montbéliard-ban. A két csapat 44. alkalommal találkozott egymással, a magyarok negyven győzelem mellett mindössze negyedszer kaptak ki.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

Schatzl Nadine szerezte a magyarok első és második gólját is, de a kettő között több mint hat perc telt el, mert a hollandok remekül védekeztek, és Tess Wester kapus is bravúrokat mutatott be. Bíró Blanka védéseire alapozva visszavette a vezetést a magyar válogatott, amelynek ekkor és a folytatásban is szinte minden gólért alaposan meg kellett küzdenie, mert nem működött olajozottan a támadójátéka.

A magyarok emberhátrányban is eredményesek voltak, később azonban Planéta Szimonetta hétméterest hibázott, Kiss Éva viszont kivédett egyet. A védekezés a belső posztokon ezúttal is hatékony volt, a csapat három találattal elhúzott, ám a technikai hibákat, labdaeladásokat kihasználva a hajrában felzárkózott, majd a szünet előtt egyenlített az ellenfél (11–11).

A második felvonás elején sem látszott változás a magyarok játékában, így ismét kétgólos hátrányba kerültek. Kim Rasmussen szövetségi kapitány kapust cserélt, Bíró helyett Kiss Éva lépett pályára, majd a 41. percben időt kért, mert ebben az időszakban már a védekezés sem működött hatékonyan. Háfra Noémi és Kovacsics Anikó vezérletével, illetve Kiss Éva újabb büntetővédésének köszönhetően sikerült az egyenlítés, ám emberelőnyben megint elléptek a hollandok. Tess Wester a hajrában több bravúrt is bemutatott a kapuban, társai pedig felszabadultan, lendületesen kézilabdáztak, és hét perc alatt egy ötgólos sorozattal eldöntötték a meccset.

A hollandok legeredményesebb játékosa Lois Abbingh volt hat góllal, a meccs legjobbjának járó díjat a Győri Audi ETO KC irányítója, Cornelia Nycke Groot érdemelte ki. A kapusok közül Tess Wester 37 lövésből tizenkettőt, Bíró Blanka 34-ből tizenegyet, Kiss Éva pedig 7-ből kettőt védett. A magyar válogatott ma 19 órától Horvátország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnokság csoportkörében, majd szerdán 21 órától Spanyolország legjobbjaival játszik. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti. A négyesből az első három jut tovább a középdöntőbe.

További eredmények, csoportkör, 1. forduló:
* A-csoport: Szerbia–Lengyelország 33–26, Dánia–Svédország 30–29
* B-csoport: Franciaország–Oroszország 23–26, Montenegró–Szlovénia 36–32
* C-csoport: Spanyolország–Horvátország 25–18
* D-csoport: Norvégia–Németország 32–33, Románia–Csehország 31–28.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 389
szavazógép
2018-12-03: Sport - :

A horvát és a walesi csapattal egy csoportban a magyarok (Labdaúgás, Európa-bajnokság)

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátország, valamint Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán csapatával szerepel majd egy csoportban a 2020-ban rendezendő Európa-bajnokság selejtezősorozatában.
2018-12-03: Sport - :

Diószegi László lehet a legjobb klubvezető (A Román Labdarúgás Gálája)

A Romániai Újságírók Sport Klubja 2018-ban huszadik alkalommal szervezi meg a Román Labdarúgás Gáláját, ahol az év legjobbjait díjazzák. Idén a Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László is a jelöltek között van, ő lehet az év legjobb klubvezetője. A ma 20 órakor kezdődő eseménynek a bukaresti Soirée Exclusive Venue ad otthont.