Női kosárlabdaTúlórázva kapott ki a KSE

2018. december 3., hétfő, Sport

A hazai környezetben pályára lépő Kézdivásárhelyi SE tegnap késő délután hosszabbításban 73–75-re kikapott a Marosvásárhelyi VSK csapatától a női kosárlabda Nemzeti Liga B-értékcsoportjának 10. fordulójában.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a felső-háromszéki lányok pedig többször is egyenlítettek az első negyed alatt, ám mégis kétpontos hátrányban zárták a játékrészt (12–14). A következő tíz percben már egy határozottabb hazai csapat volt a pályán, amely majdnem végig vezetett, de sajnos nem tudott komolyabb előnyt összekovácsolni magának (34–33).

A harmadik szakaszt is kiélezett küzdelem jellemezte, a csapatok felváltva vezettek, és a fantasztikus napot kifogó Kaila Mobleynek köszönhetően a KSE harcban volt a győzelemért (48–49). A negyedik játékrész végig izgalmas volt, a véghajrában úgy tűnt, meglesz a marosi győzelem, ám 8 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt Mobley triplával egyenlített (67–67), és következett a ráadás. Ezt már a vendégek bírták jobban, és végül 75–73-ra diadalmaskodtak.

A mérkőzés legjobbja a 37 pontig jutó Mobley volt, aki új rekordot állított be az egy meccsen szerzett pontok terén. A kézdivásárhelyi kosaras 11 lepattanót is szerzett csapata vasárnapi mérkőzésén, amelyet így dupla duplával zárt. A túloldalon a 23 pontot jegyző Mihaela Maxim volt a legjobb.
A KSE szombaton újból saját közönsége előtt lép pályára, amikor a Bukaresti Rapidot fogadja, a Marosvásárhelyi VSK pedig szerdán a Nagyváradot látja vendégül.

A végeredmény: KSE–Marosvásárhelyi VSK 73–75 (12–14, 22–19, 14–16, 19–18, 6–8). KSE: Bölöni 3/3, Danalache 6, Mobley 37/3, Debreczi 7, Holinka-Miklós 4–Voloncs, Csurulya 16/12, Istók, Czimbalmos, Lénárt, Ardelean, Kászoni. Edző: Ljubomir Kolarević. Marosvásárhely: Radu 13/3, Badi 11, Plavițu 2, Voica 14/3, Maxim 23/15–Ignat-Kleeman 8, Feises, Fazakas, Boba 4, Robinson, Bokor, Mészáros. Edző: Ionel Brustur. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2396
szavazógép
2018-12-02: Sport - :

Hátrányból felállva nyert a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC egy gyenge első negyed után, 12 pontos hátrányból felállva 84–71 arányban diadalmaskodott a Brassói Olimpia vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportja 8. fordulójának zárómérkőzésén. A zöld-fehér mezes lányokra szerdán a török Mersin BSB elleni Európa-kupabeli mérkőzés vár, majd a hétvégén a Kolozsvári U együttesét fogadják a Sepsi Arénában.
2018-12-03: Belföld - :

Tiltott az etnikai arányok megváltoztatása (Közigazgatási átszervezés)

Kihirdette Klaus Iohannis államfő azt a törvénytervezetet, amely egyebek mellett megtiltja, hogy a nemzeti kisebbségek arányát megváltoztató módon módosítsák a megyék, városok és községek közigazgatási határait.