ÚszásBudapest újabb vizes vb-ért pályázik

2018. december 4., kedd, Sport
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) bejelentette, hét nemzeti szövetség szeretné megrendezni 2025-ben és 2027-ben a világbajnokságot.
A határidőig a magyar főváros mellett Ausztrália Melbourne-nel, Oroszország Kazannyal, Szerbia Belgráddal, az Egyesült Államok Greensboróval, valamint Kína és Ukrajna egy később megnevezendő helyszínnel jelezte érdeklődését.
A szervezet és a jelentkezők képviselői január 25-én találkoznak Lausanne-ban, ahol a FINA átadja a pályázat pontos feltételeit tartalmazó dokumentumokat. Ezt követően a szövetségeknek június 17-ig van lehetőségük beadni a hivatalos pályázatot, a FINA vezető testülete pedig július 11-én dönt a helyszínekről.
Magyarország tavaly már rendezett vizes világbajnokságot, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezi meg a Duna Arénában, amely 2024-ben a rövid pályás vb-nek ad otthont. 2019-ben a dél-koreai Kvangcsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha ad majd otthont a nagymedencés vb-nek.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 371
szavazógép
2018-12-04: Sport - :

Összeáll a Babos–Fucsovics páros (Tenisz)

Együtt indul a januári ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes páros ­versenyében Babos Tímea és ­Fucsovics Márton.
2018-12-04: Sport - :

2021-től új európai kupasorozat indul (Labdarúgás)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntött arról, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett új európai kupasorozatot is indít.